IKSU gick ut hårt från början som väntat. Hemmalaget gjorde 1-0 redan efter 14 sekunder och mer skulle det bli. Efter IKSUs nio mål, kunde Ellen Svensson i powerplay raka in 9-1 i öppen kasse. 

Fakta

Innebandy, SSL.IKSU - Jönköping IK 14-1 (4-0, 6-1, 4-0)JIK's målskytt: Ellen SvenssonMålskytta..

Fakta

Innebandy, SSL.IKSU - Jönköping IK 14-1 (4-0, 6-1, 4-0)JIK's målskytt: Ellen SvenssonMålskyttar IKSU: Emelie Wibron 5, Amanda Delgado Johansson 3, Sofia Joelsson 2, Nina Bärtschi, Frida Norström, Johanna Hultgren och Cornelia Fjellstedt. Publik: 418, IKSU Sportcenter Arenan, Umeå. 

 

— Jag fick en bra passning av Kajsa Reingård och kunde skjuta mot öppet nät, förklarade Ellen. 

Målkalaset fortsatte även i tredje, men trots förlusten menar Ellen att det fanns mycket positivt att ta med sig.

”Stod upp väl”
— IKSU är väldigt väldigt bra och vi stod upp väl mot dem. Deras mål är riktiga klassmål och det var omöjligt för oss att stoppa dem. Vi pratade innan om att vi skulle backa hem och försöka hålla ifrån siffrorna, men deras målskicklighet gjorde det svårt för oss, berättade hon. 

Hade det inte varit smartare att sätta hög press istället för att backa hem?
— Nae, det tycker jag inte. De är väldigt skickliga på att hålla i bollen och när vi väl backade hem, öppnade det upp sig för kontringar ibland. IKSU är alldeles för skickliga helt enkelt. 

 

Finns det någonting att arbeta vidare med?
— När vi väl hade bollen tyckte jag att vi kastade iväg den för ofta. Vi måste våga hålla mer i bollen och få ner den djupt hos motståndarna. Vi måste även kriga på i försvarsspelet och bli bättre på det, då kommer vi kunna förstöra motståndarnas anfall, avslutade Ellen Svensson. 

SSL