Annons

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Jönköpings IK-Örnsköldsviks IBK 6-5 (1-1, 2-0, 3-4)

..

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Jönköpings IK-Örnsköldsviks IBK 6-5 (1-1, 2-0, 3-4)

Målskyttar, JIK: Ellen Svensson, 2, Micaela Lundmark, 2, Moa Jakobsson, Felicia Glad.

Örnsköldsvik: Frida Tjärnström, 2, Sabrina Strandberg, Klara Sundell, Hanna Strandberg.

Publik: 197, Arenan Idrottshuset.

Efter en veckas uppehåll var det omstart i SSL-innebandyn, och för JIK väntade hemmamatch mot tabelljumbon, och nykomlingen, Örnsköldsvik.

Den fåtaliga publiken i Arenan i Idrottshuset fick en under långa stunder tillknäppt och temposvag match utan större underhållningsvärde.

Annons

– Jag vet inte vad det berodde på. Vi pratade om vad vi skulle göra men det hände inget. Det var mycket snack och lite verkstad, säger Felicia Glad.

Handlade det om underskattning?

– Nej, det tror jag inte. Vi hade pratat om tålamod, men vi lunkade och föll in i deras tempo. Vi spelade inte som vi skulle, och det finns mycket som kan bli bättre.

Svensson tvåmålsskytt

Första perioden slutade 1-1. Ellen Svensson öppnade målskyttet i numerärt överläge men i slutminuten kvitterade Örnsköldsvik efter att bollen lite turligt studsat i mål.

I andra perioden handlade det mesta om JIK, som gick ifrån till 3-1. Ellen Svensson gjorde sitt andra mål i matchen när hon skickade bollen i mål från snäv vinkel och 3-1-målet kom från Micaela Lundmarks klubba i powerplay.

I tredje perioden öppnade spelet upp sig, och det blev också den klart målrikaste perioden i matchen. När Moa Jakobsson satte 5-2 efter en soloprestation kändes det som att JIK skulle gå mot en säker seger. Men Örnsköldsvik lyfte upp spelet och gjorde tre raka mål, vilket betydde att ställningen helt plötsligt var 5-5.

– Vi gjorde misstag och var inte där, och de fick göra vad de ville. Det har med inställning att göra eftersom vi är 20 bättre innebandyspelare, säger Felicia Glad.

”En av våra sämsta matcher”

Hemmalaget fick chans att spela powerplay i slutminuterna, och då kom det matchavgörande målet. Felicia Glad drog till och fick se bollen rulla i mål intill den bortre stolpen.

– Jag fick en hård passning av Ellen och jag fick egentligen en felträff. Jag tror att den tog på målvaktens ben innan den gick in. Det var egentligen felträff men det var skönt att bidra med ett mål när jag gjorde en medioker match. Jag har avgjort matcher förut och man behöver förtroende och flyt för att göra det, säger hon, och fortsätter:

– Vi tog tre viktiga poäng men sättet vi tog dem på är under all kritik. Det var en av våra sämsta matcher för säsongen både innebandy- och inställningsmässigt, och personligen var det här min sämsta match. Det var tacksamt att vi fick tre powerplay och att vi gjorde mål i samtliga.

När exakt halva serien, 13 av 26 omgångar, är spelade parkerar JIK på sjätte plats i tabellen och laget håller så sakta på att koppla grepp om en slutspelsplats.

– Vi har bra förutsättningar inför en spännande vår. Men det blir viktigt att vi steppar upp ännu mer och lägger in en extra växel eftersom många lag brukar höja sig efter jul, säger Felicia Glad.