Annons

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Storvreta IBK-Jönköpings IK 11-6 (2-3, 5-1, 4-2)

Måls..

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Storvreta IBK-Jönköpings IK 11-6 (2-3, 5-1, 4-2)

Målskyttar, Storvreta: Albin Sjögren, 3, Tobias Gustafsson, 2, Niklas Winroth, Michael Jansson, Mattias Samuelsson, Jimmie Pettersson, Rasmus Sundstedt, Victor Andersson.

JIK: Emil Nilsen, 2, Simon Karlsson, Martin Glimberg, Otto Weidman, Joel Wadsten.

Publik: 1 064, IFU Arena.

JIK hade tagit sammanlagt sju poäng på matcherna mot Pixbo, Växjö och Falun – och det såg bra ut till en början även mot Storvreta.

Annons

Uppsalalaget inledde visserligen målskyttet, men JIK svarade med att göra tre raka mål sedan Simon Karlsson, Martin Glimberg och Emil Nilsen gjort varsitt mål.

– De hade mycket anfallsspel på oss och förde matchen. Vi låg bra i försvarsspelet, höll dem på utsidan och satte våra lägen, säger Emil Nilsen om de inledande 20 minuterna som JIK vann med 3-2.

Tog timeout

Gästerna var i ledning även i andra perioden när Rickard Hessmer satte 4-3. Men efter det vände Storvreta på matchen.

De regerande mästarna gjorde fyra snabba mål i mittperioden, och direkt efter 7-4-målet valde JIK-tränaren Jakob Olofsson Adelin att ta timeout.

– Skillnaden mot första var att vi inte höll dem på utsidan och inte tryckte till lägena. De var mer heta på det medan vi stod på hälarna. Vi tog timeout för att få ett litet avbrott på det. Vi pratade om att inte stressa upp oss utan lugna ner oss, säger Nilsen.

Gav timeouten den effekt ni önskade?

– Det kändes som att den inte gav någon supereffekt. Vi stoppade blödningen hyfsat, men det vände inte totalt.

”Får bli en stor läxa”

Nej, JIK var aldrig nära att hämta upp underläget. Storvreta hade hela tiden några måls marginal i återstoden av matchen och vann till sist med 11-6.

– Det blev hawaii i tredje då det var lägen åt båda håll. Det är svårt att hämta upp ett underläge mot toppklubbarna som har bra och duktiga spelare, säger Emil Nilsen, som var besviken efteråt.

– Det är klart att det är segt att torska. Vi gjorde det bra i första, men sedan var de för tunga och det kändes som att vi inte var där till 100 procent. Vi får ta med oss att vi gjorde sex mål men bakåt får det bli en stor läxa.

JIK parkerar på nionde plats i SSL-tabellen och har bara en poäng upp till den sista slutspelsplatsen.

– Vårt närmaste mål är att ha två lag bakom oss när vi går in i VM-uppehållet, säger Emil Nilsen.

Relaterat: Formstarkt Mullsjö slog serieledarna