Det var i den tredje perioden av matchen mellan Växjö Vipers och Jönköpings IK i söndags som Växjös Jesper Sankell ska ha rappat JIK:s Otto Weidman på benet och uttryckt sig homofobiskt.

”Jag hörde att din bror var bög, fy fan vad hemskt”, ska spelaren ha sagt, enligt Weidman som berättade om händelsen på Twitter senare på söndagskvällen.

Tillbakavisade uppgifterna

Weidman var så pass upprörd att han inte kunde fira 13-8-segern med resten av laget.

De båda klubbarna hade ett möte för att reda ut situationen, och efter det uppgavs det att JIK inte skulle anmäla händelsen till innebandyförbundets juridiska nämnd.

Annons

Klubben tillbakavisade senare uppgifterna om att klubben inte skulle anmäla i en kommentar på sitt tidigare Facebook-inlägg.

”Det står i olika medier att JIK inte kommer att anmäla vilket är fel! Vi vet dock inte hur regelverket ser ut för en anmälan kring särskilt kränkande tillmälen, rasistiska, sexistiska och homofobiska uttalanden. Vi inväntar nu (guidning) från SIBF och den juridiska nämnden.”

Har hängts ut

Men det slutar inte med det. På fredagseftermiddagen rapporterade Smålandsposten att Växjöspelaren som anklagas för att ha fällt kommentaren, Jesper Sankell, väljer att göra en polisanmälan om förtal.

I intervjun med tidningen säger den tidigare JIK- och Mullsjöspelaren att han ångrar sitt ordval och att han gjorde sitt utspel för att få sin motståndare ur balans.

Sankell uppger att han ska ha sagt ”jag hörde om din bögbrorsa” och menar att han har hängts ut för något som han inte har sagt.