Annons

På lördagen blev Jönköpings IK:s succésäsong ett faktum, I onsdags säkrade JIK:s herrar avancemang till SSL. Och på lördagen gjorde damerna samma sak.

– Vi har ett så pass jämnt lag så vi kan rulla på våra spelare och alla gör det så sjukt bra, vi har kunnat göra det hela säsongen. Det gör att vi kan spetsa till det när det behövs, säger lagkapten Rosén.

Punkterade matchen i andra perioden

IBK Göteborg besegrades med 10-5 sedan JIK varit i ledning från början till slut. Hemmalaget gick ifrån till 4-0 i första perioden och i den andra perioden avgjordes matchen. JIK öste på och ledde med 9-1 efter två perioder.

Annons

– Vi punkterar där, vi sa att vi skulle in och njuta av stunden och ha sjukt roligt. Och det är precis vad vi gör, sen blir den tredje som den gör. men det gör inget när det slutar så här, menar Emelie Rosén.

"Vi ska nog fira lite"

Göteborg gjorde fyra raka mål och snyggade till siffrorna i tredje perioden, men det blev aldrig någon spänning. JIK vann matchen med 10-5 sedan Ellen Svensson gjort sitt tredje mål i matchen och fastställt slutresultatet. Emelie Rosén tycker aldrig att det blev nervöst.

– Jag tycker inte det, sen var det lite kul för dem att göra lite mål också, säger hon och fortsätter:

– Vi har haft tighta matcher och det är ett bra lag vi möter, men vi jobbar för det i tre perioder och slutar aldrig slita.

Vad händer ikväll nu?

– Vi ska nog fira lite tror jag, som sig bör. Vi ska ha väldigt roligt, det är planen.

Jnytt-TV, se lagets vilda firande vid slutsignalen samt en intervju med anfallsesset Micaela Lundmark som stod för 1+2 i lördagens match.

Matchfakta

Innebandy, Kval till Svenska superligan, match 3:3

Jönköpings IK-IBK Göteborg 10-5 (4-0, 5-1, 1-..

Matchfakta

Innebandy, Kval till Svenska superligan, match 3:3

Jönköpings IK-IBK Göteborg 10-5 (4-0, 5-1, 1-4)

JIK:s målskyttar: Ellen Svensson, 3, Felicia Glad, 2, Micaela Lundmark, Clara Lundell, Gabriella Strandberg, Othilia Lind, Viktoria Hornbrink.

Publik: 523, Arenan Idrottshuset.

JIK vidare med 2-1 i matcher.