Annons

JIK klarade sig med nöd och näppe kvar i Superligan förra säsongen. Laget stod därefter länge utan tränare och Johan Ivarsson anslöt sent. Säsongen har gått över förväntan och Jönköpingslaget tog sig till slutspel för första gången på 22 år.

Där väntade Kais Mora, som blev för svåra. JIK tog den första matchen till sudden men därefter vann Dalalaget med 5-0 och 6-0.

– Det är klart det är tungt att förlora. I mina ögon är de här tre matcherna jämna. På resultaten ser det ut som att de har varit helt överlägsna, men de har satt några i tom kasse och vi har verkligen pressat dem. Vi har skapat många chanser, säger Ivarsson till Jnytt och fortsätter:

– De gör målen och det är det som är den största skillnaden. Vi har blivit straffade och vi har gjort det vi kunnat. Vi får lov att vara förbannade nu, men när vi vaknar imorgon kommer vi nog vara ganska nöjda och stolta. Vi pressar ett lag som spelat fem raka SM-finaler, men det är lite tråkigt att siffrorna blir som de blir.

Annons

"Började väldigt bra"

Johan Ivarsson tycker att laget tog stora kliv framåt under säsongen.
Foto: Erik Boström

JIK-tränaren tycker att laget tagit stora kliv i sin utveckling under säsongen. Han benämner det som en "fantastisk resa".

– Det började väldigt bra för oss och framgång föder framgång. Vi har haft en trygghet med bra målvaktsspel och försvarsspel som gett en trygghet till laget. Alla spelare har höjt sig och det är ambitiösa spelare i truppen.

Truppbygget inför nästa säsong pågår för fullt. I dagarna har laget gjort klart med u-landslagsspelaren Clara Olofsson.

– Det går stadigt framåt. Vi har en del namn på gång och har förlängt kontrakten med nyckelspelarna. Det gör att det är lättare att få hit spelare och det är även lättare att fylla på när man spelat slutspel, säger Ivarsson.

Blir du kvar nästa säsong?

– Det är meningen. Vi får sätta oss och summera säsongen i dagarna här nu.