Annons

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Jönköpings IK-Malmö FBC 4-3 (0-0, 1-0, 3-3)

Målskytt..

Matchfakta

Innebandy, Svenska superligan

Jönköpings IK-Malmö FBC 4-3 (0-0, 1-0, 3-3)

Målskyttar, JIK: Sofie Claesson, Cajsa Elm, Micaela Lundmark, Kajsa Reingård.

Malmö: Marlene Lennartsson, Emma Torikka, Cecilia Di Nardo.

Publik: 253, Arenan Idrottshuset.

Mycket stod på spel när JIK tog emot Malmö i Arenan i Idrottshuset. JIK kämpar för nytt kontrakt, medan Malmö jagar en plats i det stundande SM-slutspelet.

Det märktes att lagen gjorde upp om viktiga poäng. Det var väldigt avvaktande spel i första perioden som slutade mållös och innehöll få farliga målchanser.

Annons

0-0 stod sig fram till matchuret stod på 16.14 i andra perioden, då Sofie Claesson gav JIK ledningen.

Bröt sin måltorka

När knappt två minuter hade spelats av tredje perioden utökade JIK ledningen till 2-0. Cajsa Elm siktade in sig och hittade en lucka bakom Malmös målvakt.

Gästerna reducerade efter en rörig situation vid JIK-målet. Men hemmalaget gick upp i en ny tvåmålsledning sedan Micaela Lundmark tryckt in en retur i mål, vilket betydde 3-1.

Lagen turades om att gör mål i slutperioden. Malmö reducerade på nytt innan Kajsa Reingård satte mycket viktiga 4-2 när hon kyligt skickade upp bollen i nättaket.

– Det var riktigt gott att sätta dit den, inte minst eftersom det var ett tag sedan jag gjorde mål senast. Det var grymt förarbete av Sofie Claesson, det gjorde det enkelt för mig, säger Reingård.

Matchen slutade 4-3 sedan Malmö reducerat ännu en gång. Det betyder att JIK tog tre mycket viktiga poäng.

”Chans slå topplagen”

– Det var mycket som stod på spel. Eftersom vi spelar för att hänga kvar är alla poäng viktiga. Därför var det väldigt gott att vi knöt ihop säcken och tog tre poäng, säger Reingård.

Eftersom Telge vann mot Endre är avståndet mellan lagen alltjämt tre poäng. JIK har ett tufft program kvar, möter fyran Täby borta på söndag och avslutar sedan hemma mot serieledande Mora. Telge har kvar att möta åttan Dalen och sjuan Sirius.

– Någon gång ska vi slå topplagen. Vi har varit nära några gånger, så vi har absolut chans till det. Det gäller att vi spelar med hjärta och krigar för varandra, precis som vi gjorde i dag. Den här segern gör att vi går in med en skön känsla på söndag, säger Kajsa Reingård.

JnyttTV. Hör vad lagkaptenen Emelie Rosén säger om matchen.


Foto: Peter Gustafsson


Foto: Peter Gustafsson


Foto: Peter Gustafsson