Annons

Jennifer Lundgren är född år 2000, innebandyfostrad i Fristads GoIF och avslutade nyligen sina innebandystudier på Sven Eriksonsgymnasiet i Borås.

– Jennifer är en fysiskt vältränad spelare, som med sin snabbhet och sitt rappa skott kommer att bidra till JIK:s poängskörd kommande säsong. Det vi sett av Jennifer på träningar under försommaren gör att vi tror starkt på henne. Jennifer är den tredje spelaren vi hittat i Fristad på bara några år, så vi är väldigt glada och tacksamma över den utbildning spelarna i får där, säger sportchefen Magnus Ander i ett pressmeddelande.

”Mycket högre tempo”

Nyförvärvet själv, som representerat Fristad under hela karriären, säger att hon har snabbheten, uthålligheten och ett bra skott som sina styrkor. Den senaste säsongen noterades hon för 20 mål och tre assist på 18 matcher i division 1. Hon inser emellertid att det blir en utmaning att ställa om till spel i SSL.

Annons

– Det kommer att bli farten, det är ett mycket högre tempo i SSL än vad det är i division 1. Här kommer jag att utvecklas som spelare och få mer kvalité i mitt spelande, säger hon i pressmeddelandet.

Hon säger sig ha fått ett positivt första intryck av sin nya klubb.

– Det känns väldigt bra och tycker att det är en fin sammanhållning i gruppen, goa härliga tjejer som jag kommer trivas med. Tycker jag har blivit omhändertagen på ett härligt sätt, säger hon.