Annons

Eftersom JIK och Västra Mälardalen hade vunnit sina hemmamatcher var det dags för en tredje och avgörande drabbning mellan lagen.

JIK tog kommandot i matchen, var det spelförande laget i första perioden och skapade flera målchanser. Men laget lyckades aldrig spräcka målnollan under de inledande 20 minuterna.

– Vi började rulla boll och hade bra rull redan i första, vilket gav oss bra självförtroende. Vi fick en period där de inte kontrade sönder oss. Sedan blev det ketchuppeffekt, och det var skönt att det var vi som gick segrande, säger Felicia Glad.

Ja, det blev rena målexplosionen i början av andra perioden. JIK gick ifrån till 3-1, men Västra Mälardalen reducerade senare i perioden och skapade därmed ny dramatik i matchen.

Hade bra kontroll

– Känslan inför tredje var att vi har det här om vi går ut och rullar boll. Det kändes som att vi hade det under kontroll. Vi spelade vårt eget spel och hade det att falla tillbaka på, säger Glad.

Annons

Matchfakta

Innebandy, Kval till Svenska superligan, match 3:3

Jönköpings IK-Västra Mälardalen IB 5-2 (0-0,..

Matchfakta

Innebandy, Kval till Svenska superligan, match 3:3

Jönköpings IK-Västra Mälardalen IB 5-2 (0-0, 3-2, 2-0)

JIK:s målskyttar: Felicia Glad, 2, Ellen Svensson, Alicia Zälle, Micaela Lundmark.

Publik: 502, Arenan Idrottshuset.

JIK vidare med 2-1 i matcher.

JIK hade bra kontroll på tredje perioden, gjorde både 4-2 och 5-2 mot ett Västra Mälardalen som aldrig lyckades hota hemmalagets seger.

– Det känns fantastiskt skönt eftersom det var mycket nerver inför dagens match. Men vi känner en styrka och trygghet när vi spelar här hemma och har stora ytor att spela på, säger Glad.

Felicia Glad både öppnade och avslutade målskyttet, hon satte 1-0 i powerplay tidigt i andra perioden och 5-2 i mitten av tredje perioden.

– Det är jätteskönt. Det var på tiden att jag gjorde mål i powerplay eftersom jag hade haft flera bra lägen innan, och det sista målet dödade matchen, säger hon.

”Tror vi går vinnande”

JIK får möta IBK Göteborg i det andra och avslutande play off-steget. Vinnaren i det mötet spelar i superligan nästa säsong. Den första matchen spelas i Arenan i Idrottshuset nästa söndag.

– Jag tror på en matchbild där vi är spelförande medan de kontrar. De backar hem och kontrar och är tuffa i sarghörnen, så de påminner om Västra Mälardalen. Jag tror att det kommer bli tajtare än den här serien, det blir nog jämnare siffror än i dag. Det känns jättebra att vi har hemmaplansfördel eftersom de spelar i en skolhall, vi hade tufft mot dem och vann med uddamålet när vi möttes där i serien, säger Felicia Glad, som tror på avancemang till SSL för JIK.

– Chansen är jättestor. Jag tror att vi går vinnande ur striden.

Räcker prestationen mot Västra Mälardalen eller behöver ni höja er?

– Jag tycker att vi behöver visa mer. I dag hade vi lätt kunnat göra tre mål till, vi behöver bli mer produktiva och bli hårdare i närkamperna.

JnyttTV. Hör vad Ellen Svensson säger om matchen.

JIK