Annons

Husqvarna FF:s Peter Gwargis är en av de största talangerna i Sverige, och Amir Al-Ammari kommer från en väldigt bra säsong.

Nu kan Jnytt avslöja att J-Södra jagar duon från Husqvarna FF.

Men J-Södras assisterande tränare, och scoutingansvarige, Christer Persson är fåordig när det gäller de två.

– Självklart är det spelare som är bekanta för oss och som vi vet är duktiga eftersom de finns i bygden och vi har följt Husqvarna, säger Persson.

Amir Al-Ammari tränade med J-Södra under förra hösten, men då blev det inte någon övergång utan han kritade på för Husqvarna i stället.

När Jnytt når HFF:s tränare Mohamed Ali Khan berättar han om intresset för Gwargis och Al-Ammari.

– Vi har fått förfrågningar om båda killarna, det är väldigt konkreta förfrågningar.

Annons

Är J-Södra en av klubbarna som kollat av läget?

– Jag kan inte säga vilka klubbar det rör sig om, det enda jag kan säga är att det är fler än en klubb som hört av sig om båda, säger Ali Khan som också berättar att såväl Peter Gwargis om Amir Al-Ammari har kontrakt med HFF över 2018.

Varbergsvärvning?

Samma dag som J-Södra gjorde klart med Jörgen Wålemark som ny tränare stod det klart att Varbergs mittback Anton Liljenbäck lämnar klubben. Liljenbäck har de två senaste säsongerna spelat 58 av 60 matcher i superettan från start. De två övriga var han avstängd i.

Och det är inte helt ovanligt att tränare tar med sig spelare till nya klubben.

– Jag förstår att kopplingen görs, och vi har kol på duktiga spelare i superettan. Men som vanligt ligger jag lågt med att kommentera enskilda spelare, säger Christer Persson.

Mittbacksfrågan

I nuläget har J-Södra Joakim Karlsson, Max Watson och Alex Portillo under kontrakt. Men den sistnämnde kommer av allt att döma lämna klubben och flytta hem till Spanien, något Jnytt tidigare har berättat om.

– Vi vet inte egentligen inte vad som händer med Alex. Vi har en tät dialog, han hade en önskan på grund av privata skäl att återvända till Spanien. Han är tillbaka där och hämtar energi. Vi har kontakt med honom för att se hur han vill göra, vi vill gärna ha honom kvar. Men vi kan inte tvinga honom kvar om han inte vill.

Räknar ni med honom?

– Jag tror inte det, svara Christer Persson som ser fram emot att åter få se Max Watson i den gröna tröjan.

– Det kändes bra att Jocke (Karlsson) förlängde sitt kontrakt och så har vi Max som har tagit stora kliv under året i Norrby. Han kan bli en framtida kulturbärare, säger Christer Persson.

Förlängning

Jönköpings Södra har också förlängt kontraktet med mittfältaren Anton Andreasson. Andreasson kom till J-Södra i somras, men drog av korsbandet i cupmatchen mot Utsikten. Trots den elaka skadan har J-Södra förlängt kontraktet med Andreasson fram till sommaren 2018.

– Vi är där och stöttar honom och hjälper honom, han är kvar till sommaren. Det känns naturligt att hjälpa honom som arbetsgivare, även om han bara varit hos oss en kort tid. Vi vill känna att vi tar ansvar för våra spelare, säger Christer Persson.

Relaterat: Klart med fria byten i fotbollen
Relaterat: "Stolt över den här chansen"