Annons

Jönköpings Södra har sedan man blev klart för allsvenskan värvat Stian Aasmundsen, Dzenis Kozica, Moses Ogbu och Pawel Cibicki.

Nu ser man över backlinjen och i dag kommer spanjoren Alex Portillo på besök. Portillo som är central back, eller vänsterback kommer att träna med laget under onsdag och torsdag innan det att han är med och spelar träningsmatchen mot IFK Göteborg i Göteborg på fredag.

– En vänsterfotad försvarare som vi fick chansen att titta extra på, säger Christer Persson, assisterande tränare och scoutingansvarig i klubben.

Portillo är 23 år och han har bland annat tillhört Malaga under två år. Sedan 2014 har han tillhört Marbella FC i den spanska tredjedivisionen.

Annons

– Han ser välskolad ut i sitt agerande, sitt försvarsspel. Lugn med bollen, säger Christer Persson som berättar att han sett flera matcher med Portillo på dvd.

Det är ännu oklart huruvida Alex Portillo kommer att vara kvar i Jönköping under nästa vecka.

Målvakt testas

Men inte nog med det, J-Södra kommer även få besök av en målvakt. En målvakt som förmodligen är mer känd för fotbollspubliken i Jönköping. Det rör sig nämligen om Brommapojkarnas 23-årige keeper Davor Blazevic.

Blazevic stod den gångna säsongen 18 matcher för BP och höll nollan tre gånger. Nu hjälpte inte det plantskolan, som trots det hamnade sist i Superettan och nu får börja om i division 1 norra.

– En målvakt som vi har mött, och känner väl till. Vi ska känna på varandra lite, säger Christer Persson om Blazevic.

Davor Blazevic har gjort totalt 21 ungdomslandskamper för Sverige, nio för U17, elva för U19 och en för U21.

Målvakten kommer att finnas med på träningen under onsdag och torsdag, men han kommer inte att finnas med mot IFK Göteborg på fredag.