Annons

J-Södras tränare Mats Gren är klar som ny sportchef för IFK Göteborg. Efter turbulensen som varit kring Gren väljer nu J-Södra att peta Mats Gren från tränarposten. Det innebär att han inte kommer att leda laget i seriepremiären på lördag borta mot GIF Sundsvall.
- Det är bättre att han avstår, säger J-Södras ordförande Sune Lantz.
Vad det här innebär för framtiden vill inte Sune Lantz sia om, men klart är att Gren inte finns med i Sundsvall på lördag.
- Längre än så kan vi inte titta just nu, säger Sune Lantz.
- Det blir så konstigt allting. Jag tycker inte att det är rimligt när vi är i den här situationen, säger Lantz.

Möte inplanerat
Mycket talar nu för att Gren har gjort sin sista träning, och match som tränare för J-Södra.
Jnytt kan också avslöja att det i dag kommer att äga rum ett möte mellan IFK Göteborg och J-Södra. Parterna kommer att mötas i Borås.
- Det finns ett möte planerat. Jag kan inte ta något för givet, det är saker som har skjutits upp förr. Och även om mötet blir av innebär det inte att något blir löst i dag, säger Sune Lantz.

Persson bossar
Till lördagens seriepremiär mot en av seriefavoriterna, GIF Sundsvall, kommer Södras assisterande tränare Christer Persson att finnas vid rodret. Med sig kommer han, enligt uppgifter till Jnytt, att ha U-tränaren Jimmy Thelin.
- Troligtvis blir det så att Jimmy åker med upp. Till 99 procent blir det Jimmy och Christer Persson som leder laget. Allt det här är förbaskat olyckligt. Vi kan inte ha folk som står stand by. Vi får hjälpas åt allihop.

Jnytt söker Mats Gren för en kommentar.