Annons

Det har nu gått några år sedan den värsta turbulensen i Jönköpings Södras styrelserum. Sedan dess har det varit lugnt, men nu kan Jnytt avslöja att J-Södra har drabbats av ett tungt styrelseavhopp när Svante Stalin har valt att lämna.

Enligt uppgifter till Jnytt så fick Svante Stalin ett löfte redan i samband med årsmötet att han skulle få lämna styrelsen under våren eller sommaren.

– Vi jobbar på, vi är så pass många i styrelsen så vi har arbetskapacitet, säger J-Södras ordförande Mats Tidstrand till Jnytt.

– När det gäller Svantes vara eller inte vara är det klart att det försvinner kompetens när han försvinner. I det perspektivet uppstår diskussioner med valberedningen kring vad det är för kompetens man behöver och vad man söker.

Valberedningen lugna

För valberedningen väntar nu ett hårt jobb för att få tag på en ersättare till Stalin som av många räknas som den viktigaste pjäsen i styrelserummet.

Annons

– Vi ska försöka ersätta honom. Vi håller på lite grann med namn, men vi ser ingen panik i det. Det kommer att ske under hösten eller under höstmötet, säger valberedningens ordförande KG Gustafsson och tillägger att Svante Stalin finns till förfogande för styrelsen.

Jnytt har sökt Svante Stalin för en kommentar.