Sandagymnasiet NIU-gala, som är det officiella namnet, arrangeras därmed med samma pompa och ståt som förra året när det blev en helfestlig kväll i Huskvarna Folkets Park.

Festligt och kul. Idrottsgalan på Sanda blev en fullträff förra året. Allt talar för att det blir lika festligt den 7 december när årets gala arrangeras. Foto: Amanda Gustafsson
Så här såg det ut förra året när de båda simmarna Victor Johansson och Klara Thormalm fick pris som ”Årets idrottskille” respektive ”Årets idrottstjej”. Foto: Amanda Gustafsson

Jnytt livesänder hela festen även i år. Med start klockan 18.30 kan man följa hela galan, se när de 13 priserna delas ut och kanske får man också en aning om vad galamiddagen består av.

Hög nivå

- Det ska bli fantastiskt roligt att sända den här galan också, säger Jnytts redaktionschef Donald Sandström.

- Tittar man på de namn som nämns i resonemanget kring de här priserna så slås man av vilket oerhört hög nivå de här killarna och tjejerna håller. Det handlar om idrottsprestationer på högsta nivå, både nationellt och internationellt. Många av de här ungdomarna kommer vi höra talas om väldigt mycket framöver i olika sammanhang.

Eng leder galan

Konferencier för årets gala är medieprofilen Håkan Eng. Intervjuerna under hela galan sköts av Johan Nyström och Peter Wilsson.