Varje sommar arrangeras tonårslägret Ung Tro på Gullbrannagården utanför Halmstad. I lägret deltar närmare tusen ungdomar och flera församlingar från Jönköping har varit på plats under veckan, som har bjudit på alltifrån undervisning till aktiviteter, temasamlingar, konsert och gudstjänster.

Jacob Carlzon är lägerchef för Ung Tro.
Foto: Ronja Lundin

Jacob Carlzon från Svenska Alliansmissionens ungdom är lägerchef och han tror att lägret betyder mycket för de många små församlingar som finns i främst södra Sverige.

- Småland har många små orter där man kanske kommer från mindre församlingar där man inte har så stort tonårsarbete. Att då få komma hit och se att det finns andra som är andra i samma situation är väldigt positivt. Så det är en otrolig boost, berättar Jacob.

- Dels vill vi undervisa och skicka med ungdomarna så mycket gott som möjligt. Sen ser vi det även som en kick-off för arbetet i församlingarna. De flesta församlingar har ju någon form av tonårsarbete och då är det ett bra sätt att samla ihop ungdomarna.

Annons

200 000 mot trafficking

Varje år har lägret ett insamlingsmål. I år handlar det om att försöka samla in pengar för ett arbete som ska motverka människohandel i Rumänien.

- Vi försöker belysa lite samhällsproblem under veckan. Vi hoppas få ihop 200 000 till ändamålet att motverka trafficking i Rumänien. Så då har vi även haft lite gäster som har hållit föreläsningar under veckan, berättar Jacob.

JnyttTV: Hör vad ungdomsledare André Dahlqvist från Alliansmissionen i Jönköping har att säga om tonårsveckan på Gullbrannalägret.

Även Korskyrkan har varit på plats på Ung Tro.
Foto: Ronja Lundin


Foto: Ronja Lundin


Foto: Ronja Lundin