Annons

Priserna, som börjar gälla från den 6 januari nästa år, innebär i genomsnitt en höjning med tre procent, undantaget enkelpriserna för en zon som inte kommer att påverkas. Det innebär att det vanligaste periodkortet, 30 dagar, höjs från 680 till 715 kronor.

”Sluta höja varje år. Jag har inte råd och om ni på Keolis vill ha fler som åker buss, sänk priserna så ska ni få se att det blir mer folk på bussarna”, skriver signaturen ”Ej mer buss”.

”Vi vet ju att våra politiker vill få bort bilarna från staden genom fler cykelvägar och enklare för kollektivtrafik att ta sig fram. Men det är inte motiverande överhuvudtaget att åka kollektivt när det är billigare att ta bilen”, menar signaturen ”Tommy B”.

Annons

”Inga sittplatser”

”Alltså herregud! Nu får det väl räcka, man vill att fler och fler ska åka kollektivt men samtidigt höjer man priserna. Ni har heller inte funderat på att göra något mer typ av studentkort för studerande på högskolan? Det enda man får lite billigare på är ett periodkort, men för dem som köper värdekort och så vidare då?”, skriver ”Lisa”.

”Varför inte finansiera kollektivtrafiken genom skatten likväl som de ska göra med tv-avgiften? Hade varit ett bättre alternativ”, föreslår ”Christoffer87”.

”Dyrt, trångt, inga sittplatser när man ska till jobbet. Nej, buss verkar vara förbehållet för pensionärer och skolungdom”, skriver ”Bengan”.

Ska sluta åka buss

Andra tycker att det gnälls för mycket och tackar för införandet av seniorkortet.

”Tragiskt att folk inte vet vad inflation innebär. Det vill säga en prishöjning betyder inte alltid att det blir dyrare utan är en priskorrigering gentemot inflationen. Bussförarens lön ökar varje år, liksom bensinpriser, reservdelar med mera. Tänk till lite innan ni rasar och måste skriva av er”, skriver ”John”.

I artikeln om busspriserna ställdes frågan hur läsarna påverkas av att det blir dyrare att åka buss. 55,48 procent svarade då att det får vara nog, att de åker buss men att de ska sluta med det. 27,68 procent uppger att de inte bryr sig, eftersom de ändå inte åker buss. 16,84 procent tycker att beslutet är tråkigt, men uppger att de ändå kommer att fortsätta åka buss.

I skrivande stund har 1.734 personer röstat i omröstningen.

Läs även:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app