Anledningen till att Johan Davidsson finns med på isen är att HV71 den här säsongen bara har en assisterande tränare, Tim Brithén, till skillnad från de senaste säsongerna då man har haft två.
– Jag fyller tomrummet som finns och hjälper till. Jag jobbar under samma arbetstid som tidigare och i och med att jag har mycket tid vid den här tiden på dygnet kan jag hjälpa till, säger han.
– Jag är med på de pass jag kan, men jag kommer inte vara i båset under matcherna och följer heller inte med på de flesta bortamatcherna.
Huvudtränaren Johan Lindbom tycker det är positivt att den assisterande sportchefen har snörat på sig skridskorna igen.
– Det är jättebra. Det underlättar en del när vi är tre, det är till exempel lättare att ge feedback till båda båsen, säger han.

"Måste vara realistiska"
Enligt Johan Davidsson talar det mesta för att HV71 inte kommer att plocka in någon mer tränare den här säsongen.
– Det är egentligen en fråga som Johan (Hult, sportchefen) ska svara på. Vi stänger absolut inte några dörrar, men vi måste samtidigt vara realistiska eftersom det har gått lång tid, så det är ganska troligt att det inte kommer in någon mer, säger han.
Däremot är det fortfarande aktuellt att förstärka på spelarsidan – inte minst eftersom både Teemu Laine och Björn Melin är långtidsskadade.
– Det arbetet har pågått för fullt ett bra tag. Vi håller full koll på marknaden och märker när det dyker upp något. På backsidan ser det bra ut, så det är en forward vi letar efter, säger Johan Davidsson.

Läs mer inför matchen mot Luleå under lördagen. Nedan kan du se en videointervju med Lawrence Pilut som gör comeback efter lång skadefrånvaro:

SHL