Årets ledare 2014 inom amerikansk fotboll är framröstad och därmed utsedd – och vinnaren är från Jönköping. Erhan Trshani, som är ordförande och en av ledarna i Jönköping Spartans, fick 28 procent av rösterna bland de sju nominerade. Han fick motta priset i samband med SM-finalen i Superserien på Tele2 Arena i Stockholm i söndags.

”Alla värdiga vinnare”
– Det kom lite överraskande, men det känns väldigt roligt. Alla sju nominerade hade varit lika värdiga vinnare, säger han.
– Egentligen ska du fråga de som har röstat på mig, men jag tror själv att det har med allt mitt slit med ungdomarna att göra. Jag har slitit för att få in pengar och utrustning till klubben. Jag tycker det är viktigt att ekonomi inte ska vara anledningen till att inte träna, utan då ska andra förutsättningar sätta stopp.
Trshani var med och grundade Jönköping Spartans för två år sedan, och all tid han lägger ner på sporten är värt mödan.

Vill dubbla medlemsantalet
– Jag älskar idrotten, jag tycker det är riktigt kul när ungdomar kommer och tränar. Jag gillar att lära ut något som man inte har stött på innan. Den här utmärkelsen ger extra motivation att fortsätta, nu blir man motiverad att köra hårdare, säger han.
– Vi har 50 medlemmar i dag och siktar på att dubbla vårt medlemsantal. Killarna har två år kvar i U19-serien, och det tredje året ska vi vara med och slåss om medaljer.