Anton Cajtoft, Tom Siwe, Kalle Svensson, Viktor Rönneklev, Fredric Fendrich, Robert Gojani, Jesper Svensson och Tommy Thelin. Spelare som spelar i Superettan mer eller mindre kontinuerligt under den gångna säsongen. Lägg därtill tränaren Jimmy Thelin och spelarna Dijan Vukojevic, Simon Dimitrijevic, Niklas Helgesson, Max Watson och Amer Eriksson Ibragic så ser man att J-Södras närproducerade satsning har gett resultat.
– Vi är beroende av den verksamhet våra grannklubbar har. Det skapar en bredd som vi inte kan erbjuda. Barnen måste kunna få spela fotboll och skapa ett intresse där de bor, säger Gustaf Söderström, certifieringsansvarig i ungdomsakademin i J-Södra.

Fakta

Spelare i J-Södras a-trupp från bygdenAnton Cajtoft  – Bankeryds SKNiklas Helgesson – Bottnaryds..

Fakta

Spelare i J-Södras a-trupp från bygdenAnton Cajtoft  – Bankeryds SKNiklas Helgesson – Bottnaryds IFTom Siwe – IF HagaKalle Svensson – Egnahems BKVictor Rönneklev – Bankeryds SKFredric Fendrich – IF Hallby FKRobert Gojani – IFK ÖxnehagaJesper Svensson – Habo IFTommy Thelin – IF HagaSimon Dimitrijevic – Husqvarna FFMax Watson – Bankeryds SKDijan Vukojevic – Råslätts SKJimmy Thelin – Som spelare, IF Haga. Som tränare: FC Ljungarum.

Annons

Ger tillbaka
Många av de spelare som kommer till J-Södra från grannklubbar gör det i de tidiga tonåren, det är då de vill ta steget till en klubb med större möjligheter.
Vad gör J-Södra för grannklubbarna?
– Det bästa J-Södra kan göra är att leverera spelare till elitfotbollen då blir det tydligt att vår utbildning för spelarna att ta sista steget är den bästa, det är det som är det svåra steget. Det är alltid viktigt att ha en dialog med klubbarna, säger Söderström.
En del av den dialogen är att J-Södra har hjälpt bland annat ungdomsledare i Habo IF med diverse utbildning.
– Jag säger inte att det är i en jätteutsträckning. Men det är ändå viktigt, säger Gustaf Söderström.
Under höstens två sista hemmamatcher kommer J-Södra att uppmärksamma spelarnas moderklubbar.
– Det är ett sätt att tydliggöra vad de betyder för oss och ge dem cred.
– Vi är helt beroende av grannklubbarna, säger Jimmy Thelin.

Elitungdomssatsning
2006 var inte bara året då J-Södra gick upp i Superettan. Det var också det året som J-Södra drog igång sin elitungdomssatsning. Då var det Andreas Jankevics som var vid rodret.
2008 klev Gustaf Söderström in i bilden och tog över. Söderström är i dag certifieringsansvarig i ungdomsakademin.
– Branimir Hrgota är naturligtvis den överlägset störste vi har fått fram genom akademin. Det är en fjäder i hatten för J-Södra.

Cajtoft hyllar moderklubben
Anton Cajtoft, Viktor Rönneklev och Max Watson. Förutom den gemensamma nämnaren att alla tre spelar i J-Södra har de ytterligare en sak gemensamt. Moderklubben Bankeryds SK.
Anton Cajtoft har under säsongen vuxit ut till en jätte i J-Södras mål. Han kom till J-Södra från moderklubben Bankeryds SK när han var 14 år.
– De har betytt jättemycket för mig, säger han om BSK.

Hör vad Cajtoft säger om flytten till J-Södra och om sin moderklubb: