Annons

Det är på sitt Instagram-konto som El Duderino skriver att de fått ta emot priset på Operakällaren i Stockholm, med på prisutdelningen var tv-profilen Steffo Törnquist.

Helt sjukt att vårt lilla hak på öster i Jönköping suttit på finmiddag på Operakällaren och precis också mottagit pris för Sveriges bästa spritkrog 2017. All personal och alla våra magiska gäster/vänner har lika stor del i detta, skriver Jönköpingskrogen.

- Det känns kul, det känns riktigt bra gör det. Det var en avslappnad och väldigt opretentiös kväll, säger en av ägarna, Stefan Skotte, till Jnytt.

I motiveringen skriver Spritakademien bland annat:

Bakom avspänd hållning ligger som regel oändligt mycket arbete, och så är det i det här fallet. Det är tätt mellan spritprovningarna och gästspelen, middagsmenyerna utgår ofta från sprit, ägarna reser regelbundet på studiebesök till destillerier över hela världen. Sortimentet håller mycket hög klass inom varje spritsegment, och satsningen på kvalitet har gjort skillnad inte enbart i Jönköping. Få krogar i Sverige visar sådan kärlek till sprit och sprits kvalitet som El Duderino!”

Annons

"Helt galet"

Stefan Skotte tror att deras sätt att behandla spriten har del i att de blivit så populära.

- Det har smittat av sig till de som bryr sig om sprit. De som sitter i juryn i Spritakademien är livsnjutare i allra högsta grad, att få pris av dem är galet.

El Duderino har blivit utsedd till Sveriges bästa spritkrog.
Foto: Ronja Lundin