Annons

Brons i juniorvärldsmästerskapets stafett, topp 15 i IBU-cupen och fyra JSM-medaljer, varav tre guld. Jönköpingsbördige skidskytten Annie Lindh kan titta tillbaka på en framgångsrik säsong. Hon har dessutom belönats med en plats i utvecklingslandslaget, som utmanar om platser i a-landslaget och starter i världscupen.

”Är stolt”

– Säsongen som gått har varit bra för mig och jag har uppnått de mål jag satt upp. För mig var det ett stort mål att etablera mig i IBU-cupen och visa att jag är med och slåss i toppen. Ett annat mål var att göra mina bästa tävlingar på mitt sista junior-VM. Jag är stolt över mina insatser, en bronsmedalj i stafett och en tolfteplats i sprinten, säger Lindh i en kommentar.

– Att jag från Jönköping, i södra Sverige, har fått möjligheten att kunna utmana och kämpa om platserna i de största tävlingarna betyder väldigt mycket. Mitt stora mål är OS i Peking 2022.

Annons

”En stor utmaning”

Wolfgang Pichler har under många år varit huvudtränare i det svenska skidskyttelandslaget, men nu ska en ny ledarstab formas och Johannes Lukas ersätter Pichler. Anders Byström är ny som landslagschef.

– Denna säsongen blir en stor utmaning och det ska bli roligt. Jag gör mitt första år som senior, vilket kommer bli intressant. Men jag är inte orolig, jag vet att jag kan utmana och hoppas att få visa Johannes och Anders vad jag går för. Målet är att komma topp 10 i IBU-cupen. Drömmen är att få visa vad jag går för i en världscuptävling under säsongen, säger Annie Lindh.