Annons

I EM-truppen återfinns sex spelare från Jönköping Spartans, två av dem startade matchen igår. Mathilda Törnebladh som defensive tackle och Hanna Karlsson som wide receiver.

Sverige vann till slut med 9-6 efter stor dramatik på slutet där Storbritannien höll på att vända och vinna matchen.

Sverige tog överraskande ledningen tidigt i matchen mot förstaseedade Storbritannien genom Karin Ullén som på snabba ben sprang in en touchdown på över 80 yards.

Storbritannien var det bättre laget och stundtals flyttade man bollen framåt mot Sveriges defensiv tämligen enkelt. Sverige fick kämpa hårt för att inte släppa till för mycket och framförallt inte släppa in någon britt med bollen i egen endzone. Matchen går ändå till halvtidsvila med svensk ledning med 6-0.

Andra halvlek fortsätter precis som första slutade. Storbritannien trycker på och svenskorna hugger som kobror och försöker ta de chanser som dyker upp. Pressen från britterna blir för stor och man är tvungen att kapitulera när snabbspringande runningbacken Ruth Matta kommer loss och gör touchdown för Storbritannien. Extrapoängen misslyckas och ställningen är 6-6.

Annons

Sverige kommer in mer i matchen och lyckas med ett field goal genom Karin Ullén för 3 poäng och ställningen är nu 9-6 till Sverige.

Spännande avslutning

Med bara minuter kvar av matchen trycker Storbritannien på med allt dem har för att få till en kvittering. Med endast 38 sekunder kvar av matchen står nu britterna och knackar på dörren för en touchdown. Man har bara 5 yards att gå för 6 poäng och en säker vinst. De brittiska coacherna kallar till timeout för att prata ihop sig om hur man ska få in bollen i den svenska endzonen. Lagen kommer ut på planen igen och ställer upp sig för att dra igång spelet.

Den brittiska quarterbacken Sydney Green får bollen och gör en så kallad "boot". Det betyder att hon springer utanför sina blockar mot sidan för att dra isär försvaret. Green måttar en passning och släpper bollen. Men från ingenstans dyker en svensk försvarsspelare upp och bryter passningen. Matilda Svensson Duric, till vardags i Jönköping Spartans, räddar Sverige på mållinjen och segern är ett faktum.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app