Annons

I en sammanställning av totala poäng för seniorer-juniorer-ungdomar i simning, simhopp, konstsim, vattenpolo och simning över öppet vatten är det JSS som skrapar ihop flest poäng av landets simklubbar. Totalt får Jönköpingsklubben 7 185 poäng, och närmast jagande Helsingborg når 6 473 poäng. Stockholmsklubben Neptun är den enda som har verksamhet i alla fyra discipliner, JSS saknar en.

- I Jönköping saknar vi möjligheter att bedriva vattenpolo. Vi har helt enkelt inte plats i bassängerna för denna bollidrott, som vi vet att det finns intresse av bland barn och ungdomar, säger klubbchef Christin Berglund i en kommentar.

Platsbrist för simmare

I ett pressmeddelande skriver klubben att en bra träningsmiljö med Sandagymnasiet är en bidragande faktor till att JSS går så bra. Men de nämner även platsbristen som ett sedan länge känt problem för simundervisningen i staden.

Annons

- Nu hoppas vi att alla beslutsfattare kan enas om att det är dags att öka tillgängligheten på vatten i Jönköpings kommun. Både för att Jönköping ska kunna erbjuda simundervisning och motionsverksamhet för alla invånare samt tävlingsidrott på samma nivå som vi haft under 2017, säger klubbens ordförande Anders Melander.

Emma Gullstrand med en av alla guldmedaljer som JSS vunnit under 2017.
Foto: Carl Ljungquist