Annons

Det var JU Hockeys tredje match för säsongen och den började inte som man ville. Sju minuter in i första perioden tog Lund ledningen. Två minuter senare utökades den efter ett riktigt höstlöv till puck som smet in.

Matchfakta

JU Hockey–LTH Griparna 5–6 (1–2, 3–2, 1–1, 0–1) e.fl.

Mål JU: Julius Roos, Niclas Heed..

Matchfakta

JU Hockey–LTH Griparna 5–6 (1–2, 3–2, 1–1, 0–1) e.fl.

Mål JU: Julius Roos, Niclas Heed, Adam Larsson, Alexander Ekblad, Jonatan Gustafsson.

Plats: Kinnarps Arena D-hallen.

Publik: Ca 100.

Ännu ett par minuter senare lyckades JU reducera genom Julius Roos och ställningen stod sig perioden ut.

Annons

4–4 inför tredje perioden

Lund var bättre i första perioden men mot slutet kom JU igen spelmässigt. I den andra perioden behövde Niclas Heed bara sjutton sekunder för att kvittera. Matchen fortsätta sedan svänga målmässigt med ett JU som var snäppet bättre Lund. Ställningen var 4–4 inför den tredje perioden.

JU var också närmast på att ta ledningen när ett 2-mot-0-läge uppdagades fem minuter in i perioden. Alexander Ekblad fick skottläget men missade.

Matchen gick sedan ned i tempo och felpassningar förstörde spelet åt båda hållen. Med fem minuter kvar av matchen såg det då ut att avgöras då JU:s Jonatan Gustafsson, en av de bästa spelarna på planen för dagen, gjorde 5–4 efter att han rundat målburen. En inslagen retur två minuter senare jämnade dock ut ställningen.

Gustafsson sänkte Lund-skytt

Med 30 sekunder kvar hade tempot, och spänningen, skruvats upp igen. När en Lund-spelare skjuter mot JU:s målvakt efter avblåsning bränner Gustafsson av och sänker skytten.

Tumultet slutar i en dubbelutvisning och den kommande förlängningen spelades tre mot tre. Väl där var det Lund som lyckades utnyttja ytorna bäst och kunde sätta avgörande 5–6 efter bara 39 sekunder.