Annons

Jönköpings Södra spelade i måndags oavgjort mot nykomlingen Sirius på bortaplan.

Inför matchen

Fotboll, Allsvenskan

Jönköpings Södra IF-Athletic FC Eskilstuna

Avspark: 17.30, Stadsparksvallen...

Inför matchen

Fotboll, Allsvenskan

Jönköpings Södra IF-Athletic FC Eskilstuna

Avspark: 17.30, Stadsparksvallen.

Jnytt tippar: 3-1.

Jnytt livechattar från matchen med start klockan 17.15.

I dag är det dags för J-Södra att ta sig an en ny nykomling, nämligen AFC Eskilstuna.

AFC har till skillnad mot Sirius fått en betydligt tuffare start på sin allsvenska sejour, laget ligger sist i serien och man har bara spelat in tre poäng. Och därmed får J-Södra ses som favoriter i matchen.

– Ja, jag vet inte. Det är alltid tuffa matcher. Man får verkligen inte ställa ut skorna, det är ett duktigt lag. Det känns om att de blivit bättre och bättre för varje match. Absolut ett bra lag vi möter, säger André Calisir.

Vad gör de bra?

– De är duktiga på att kontra, det får vi se upp med.

Hur ska ni spela då?

Annons

– Jag tycker att vi får bygga vidare på det vi gjort bra. Vi har kunnat föra matcher och vi har kunnat ligga lågt när det har behövts. Bara bygga vidare på det vi har gjort bra.

André Calisirs mittbackskollega Joakim Karlsson är precis som Calisir inne på att AFC blivit bättre och bättre under säsongen.

– De är bra. De gillar att ställa om, vi kommer nog att föra matchen då gäller det att vi är på tårna, säger Karlsson.

Inför matchen fanns det en hel del frågetecken hos J-Södra. Trion Tommy Thelin, Stefan Karlsson och Arni Vilhjalmsson var samtliga tveksamma till start. Thelin och Vilhjalmsson tvingades båda lämna fredagens träning i förtid efter att ha åkt på smällar. För lagkapten Thelin kom dock under lördagen det glädjande beskedet att han kan spela matchen. Det samma gäller Stefan Karlsson som legat hemma sjuk i feber. När det gäller isländske anfallaren Vilhjalmsson så missar han dock matchen, anledningen är att Vilhjalmsson dragit på sig en axelskada.

Noterbart är att Fredric Fendrich är tillbaka i laget efter avstängning.

J-Södra har haft ett tätt matchande den senaste tiden, och man har också stuvat om en del i startelvan. Senaste träningsveckan har dock, enligt tränaren Jimmy Thelin, varit bra.

– Vi har lagt extra fokus på att repetera våra grunder, det är inget direkt extra. Det blir att repetera grunderna när det är tätt mellan matcherna. Det handlar om att upprepa och förbättra, säger Thelin som säger så här om det täta matchandet:

– Vi anpassar träningen när det är tätt matchande, så det ska inte vara någon fara.

Flera varit febersjuka under veckan. Har det stört förberedelserna?

– Nej, det är så livet är. Man får inte fastna vid det.