Annons

Det var barnkalas på länsbiblioteket då Cicci Hallström och Fredrika Ottosson presenterade sin resebok för barn. Foto: Gunilla Bunnvik
Mmm..det är gott med bokkalas. Foto: Gunilla Bunnvik
Fredrika Ottosson och Cicci Hallström Foto: Gunilla Bunnvik.
Många kom på bokkalas på biblioteket. Foto: Gunilla Bunnvik
Foto:

Barnens resebok är ett resultat av en vetgirig dotter som fick sin mamma att fundera på att göra något för resande små barn.
– Jag fick idén när vi var i Kroatien och min dotter frågade massor av frågor som är naturliga för barn i hennes ålder men som inte vi vuxna inte tänker på, berättar Cicci Hallström som skrivit boken tillsammans med Fredrika Ottosson som gjort alla illustrationer.
– Jag insåg att det inte finns någon bok i ämnet och beslutade mig för att skriva en egen.

Tips och klurigheter från barn
Boken består av ett antal avsnitt med barn som berättar om sina reseupplevelser i olika delar av världen och som själva ger tips och funderingar. Och vid lördagens bokkalas var det många barn med föräldrar på plats, många var nyfikna på boken och ville samtidigt passa på att gå tipspromenad, slå hål på pinjatan och mumsa lite lördagsgodis.
– Många av barnen som är med i boken kommer här från Jönköping och jag tyckte det passade jättebra att hålla ett kalas för boken här, skrattar Hallström.

JnyttTV nedan: Cicci Hallström om Barnens resebok och starten av ett nytt förlag.

Bok