Annons

Det har tidigare funnits förslag på att bygga ett kallbadhus vid Vätterstranden, men nu ser placeringen ut att bli på Strandängen.

Tommy Fritz, vd på Tosito, förklarar att skälet till att placeringen lutar åt Strandängen i stället beror på olika saker.

– När det gäller de tidigare planerna att ha kallbadhuset vid Vätterstranden så var det ingen riktigt som tog tag i det och det handlade också om stora pengar. Om det skulle byggas ett kallbadhus vid Vätterstranden så skulle det bli så omfattande och svårt att få driften och ekonomin att gå ihop, förklarar Tommy Fritz.

Finns redan kafé

Annons

På Strandängen finns redan ett kafé i området och tanken är att det skulle serva kallbadhuset.

– Jag tror starkt på kombinationen av kafé och kallbadhus. Vår tanke är att ha ett kallbadhus fristående men ett kafé i dess närhet. Det blir då lättare att driva verksamheterna och dessa får lättare att leva hela året. Situationen hade blivit annorlunda med en placering vid Vätterstranden, säger Tommy Fritz.

Han förklarar att satsningen är ett samarbete med Vätterhem. Vätterhem planerar nämligen för 1 110 nya bostäder på Strandängen.

– Vi tycker att Strandängen har ett spännande läge. Det har länge funnits en önskan om ett kallbadhus och vår förhoppning är att det ska kunna börja byggas någon gång 2019-2020, säger Tommy Fritz.

Beredd att satsa

Liknande kallbadhus i landet har kostat runt tio miljoner kronor och det är också denna summa som Tommy Fritz räknar med att även Jönköpings kallbadhus kommer att kosta.

– Vi får se vad vi hamnar, men vi är beredda att satsa de här pengarna, säger han.

Blir det några utökningar av busstrafiken om kallbadhuset blir verklighet?

– Det är lite tidigt att säga, men vi tittar på detta.