Annons

Bygget av en ny fotbollsarena i Jönköping har varit en lång följetong med många olika besked och turer de senaste åren. Kristdemokraterna är motståndare till att bygga en ny arena vid Jordbrovallen och vill i stället att Stadsparksvallen ska rustas upp för 100 miljoner kronor.

Skrotar planerna

Annons

– Det här (Jordbroalternativet) är en investering som riskerar att slå ut andra investeringar över lång tid och det betyder att man lägger alla ägg i fotbollskorgen. Vi måste se till allas behov och det finns många andra intressen och det krävs också investeringar. Det finns en plånbok, om vi satsar alla de pengarna på Jordbron så riskerar alla andra idrottsinvesteringar att slås ut under en lång tid. Vi vill satsa på fotbollen men på ett mer kostnadseffektivt sätt, sade Andreas Sturesson när KD och Centerpartiet höll en gemensam presskonferens för drygt två veckor sedan.

Sedan dess har Moderaterna ändrat sig och i tisdags meddelade de fyra styrande allianspartierna att de skrotar planerna på en ny fotbollsarena på Jordbron. I stället vill man utreda alternativen Råslätt och Stadsparken.

"Inte tillräckligt med mandat"

Nu, två dagar senare, har Andreas Sturesson lanserat en Facebook-kampanj där man vill få medborgarna att påverka övriga partier i frågan. Kommunalrådet uppmanar invånarna att dela en ‘‘knapp’’ där siffran 548 – som är den beräknade kostnaden för Jordbroprojektet – sitter på en förbudsskylt.

"Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet står dock fast vid förslaget om en ny arena på Jordbron. Alliansen har inte tillräckligt med mandat i kommunfullmäktige för att själva stoppa Jordbroprojektet. Tycker du också att 548 miljoner kronor är för mycket? Påverka då Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet att säga nej genom att dela denna ”knapp” här på Facebook", skriver han.