Annons

Som Jnytt flera gånger tidigare skrivit om så förväntas Martin Thörnberg göra comeback efter en lång skadefrånvaro när HV71 tar emot rivalen Färjestad i Kinnarps arena på torsdagskvällen.

Under onsdagens träning matchades Thörnberg i en kedja tillsammans med JVM-spelaren David Gustafsson och Christoffer Törngren.

Men kaptenen kan också komma att få en nyckelroll under matchen. När HV71 avslutade träningen med powerplayspel återfanns nummer 10 i en formation tillsammans med Mattias Tedenby, Markus Ljungh, Robin Figren och Nils Andersson.

– Det är hans första match på länge. Han kommer vara med. Sedan får vi se. Men han har fått träna mycket så han borde orka, tycker jag. Det ska bli kul, säger HV71:s tränare Stephan ”Lillis” Lundh.

Så tränade HV71

Målvakter:

Jonas Gunnarsson, Felix Sandström, Hugo Alnefelt

Backpar:

Mikko Lehto..

Så tränade HV71

Målvakter:

Jonas Gunnarsson, Felix Sandström, Hugo Alnefelt

Backpar:

Mikko Lehtonen–Nils Andersson

Alexander Ytterell–Markus Lauridsen

Kristofer Berglund–Didrik Strömberg

Martin Fehervary–William Fransson

Forwarder:

Mattias Tedenby–Markus Ljungh–Sebastian Wännström

Robin Figren–Joakim Andersson–Andreas Thuresson

Johan Johnsson–Anton Bengtsson–Oscar Sundh

Christoffer Törngren–David Gustafsson–Martin Thörnberg

Isac Brännström

Powerplayformationer:

PP1: Nils Andersson–Mattias Tedenby–Robin Figren–Markus Ljungh–Martin Thörnberg

PP2: Mikko Lehtonen–Andreas Thuresson–Sebastian Wännström–Joakim Andersson–David Gustafsson

Annons

Thörnberg ser därmed ut att bli den som i den här matchen går in och tar Simon Öneruds position i spel i numerärt överläge.

HV:s bäste målskytt den här säsongen är fortfarande skadad efter den smäll han åkte på borta mot Örebro i slutet på december. Önerud slog höften i målburen efter att han blivit bryskt tacklad av en motståndare.

– Han är inte med i morgon. Det blir lite dag för dag just. Det är tajt med de två matcherna den här veckan (HV möter Rögle på bortais på lördag). Jag skulle tro att Simon blir spelklar till nästa vecka, säger Lundh.

HV71 kommer närmast från en 3–4-förlust efter förlängning borta mot Linköping. Men trots det har laget rejält häng på topp-6-platserna.

Mötet mot Karlstadslaget är därmed av yttersta vikt i den extremt tajta tabellen när drygt 20 grundserieomgångar återstår.

– Det blir en rolig match. Tufft motstånd och tajt i serien som det ska vara. Det ska bli jäkligt skoj. Vi har jobbat mycket med spelvändningar, försvarsspel och anfallsspel inför matchen, säger Lundh.

JnyttTV. Hör Robin Figrens tankar inför matchen mot FBK.

Läs även

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app