– Jag fyller 62 år nästa år och har tänkt att ta tidigare pension. En annan faktor är att min fru har jobbat i Stockholm hela tiden. Därför ligger privata skäl till stor del bakom mitt beslut, förklarar han.

Dan Jonsson är uppvuxen i Göteborg men jobbade i Stockholm innan han flyttade till Jönköping. Att han skulle bli kvar i 15 år var närmast en utopi från början.

"Något man bara passerade"

– Jag blev ombedd att söka jobbet och fick det. Innan dess var Jönköping något som man bara passerade när man åkte mellan Stockholm och Göteborg. När jag flyttade hit trodde jag inte att jag skulle vara kvar så länge, säger han.

Vid sidan av jobbet som vd och koncernchef var han under en tid ordförande i Jönköpings Södra – och han summerar åren i Jönköping med positiva känslor.

– Det har varit en väldigt trivsam och bra tid, jag har framför allt trivts väldigt bra med mitt jobb. Atteviks har haft en bra utveckling, och det har varit roligt att bidra till det.

Annons

Kvar till sommaren

Jonsson lämnar inte Atteviks helt och hållet eftersom han kommer att tillträda som arbetande styrelseordförande hos bilföretaget.

– Det gör att jag blir kvar med halva benet i Atteviks. Det har varit en löpande dialog med ägarna, och det är lättare att ta ett beslut när jag får vara kvar, säger han.

Dan Jonsson kommer att vara kvar som vd fram till 1 juni 2018, och flyttlasset går innan eller efter sommaren nästa år. Vem som blir ny vd för Atteviks är ännu oklart.