Annons

Danske Bank har de senaste 22 åren hållit till i fastigheten bredvid länsresidenset på Skolgatan. Men i september nästa år går flyttlasset till nyrenoverade kontorsytor på andra våningen i fastigheten Almen i hörnet Borgmästargränd/Östra Storgatan. Det är lokalerna som Stadium hade tidigare och där Jeansbolaget och Lagerhaus numera huserar på bottenplanet.

– Det känns oerhört roligt att Danske Bank ger oss förtroendet att tillsammans utforma deras nya kontor i Jönköping, säger Jimmy Ekström, marknadsområdeschef vid Fastighets AB L E Lundberg, i ett pressmeddelande.

Fastighets AB L E Lundberg bygger om och renoverar fastigheten Almen. Totalt kommer det att finnas 1 000 kvadratmeter kontorslokaler.

"Samla våra styrkor"

Danske Bank, med 20 anställda i Jönköping, kommer att använda 570 kvadratmeter av dessa. Det betyder att ytan blir mindre än i de nuvarande kontoren, å andra sidan blir säkerheten bättre.

Annons

– Vi ser fram emot att samla våra styrkor i en modern miljö som är anpassad för dagens och morgondagens kunder. Digital teknik, moderna arbetssätt och nya behov från våra kunder och medarbetare gör att vi är väldigt nöjda med de möjligheter som de moderna lokalerna kommer att ge, säger Berit Behring, vd för Danske Bank i Sverige, i pressmeddelandet.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app