Att en man har mördats i Råslätt väcker reaktioner i samhället. Kåmer Trhanaj som bor där uppger att han känner sig chockad:

— Vad jag vet har det inte hänt något liknande här tidigare. Jag blir ledsen och förvånad över att höra om detta. Nu känner jag mig inte lika trygg längre.

Även Bodour Ali, som också är från Råslätt, har fått tryggheten borttryckt.

— Det är jätteobekvämt eftersom jag bor väldigt nära den lägenhet där det hände. Nu är jag rädd att det ska hända igen, berättar hon.

"De kände nog varandra väl"

Men somliga känner sig inte lika utsatta, eftersom de tror att mordet skett på grund av internt bråk.

— Jag tror att gärningsmannen och offret kände varandra väl. Min första tanke var att det handlade om hedersrelaterat våld, men vi får se vad polisen kommer fram till. Jag anser fortfarande att jag kan bo här utan att vara orolig, säger Elisabeth Mateo Loarte.

— Jag fick precis reda på vad som hade hänt och blev väldigt förvånad över att något sådant hänt här. Men det är nog något internt som inträffat, så vi behöver förmodligen inte känna oss rädda, tror Rickard Gustavsson som själv är från Skillingaryd.

"Lite obehagligt"

Anders Gustavsson från Sjöhult poängterar att det inte är konstigt att tråkiga saker inträffar där många människor bor.

— Därför påverkas inte alls mina tankar om Råslätt. Det vore konstigare om det skedde i lilla Sjöhult – då hade det varit riktigt skrämmande, förklarar han.

— Jag är inte här så ofta, så det är skönt. Men givetvis känns det ändå lite obehagligt, tillägger Alma Linell från Barnarp.

Poliser överallt

Ahmed Abiib är född och uppvuxen i Råslätt, men bor numera i Umeå. Eftersom det snart är jul är han hemma hos sin familj och hälsar på.

— Igår var jag ute och gick vid tiotiden när morsan plötsligt ringde och bad mig komma in direkt. Vi visste inte vad som hade hänt, bara att det kryllade av poliser. Imorse fick jag veta vad som skett och det kändes riktigt sjukt. Dessutom är det tråkigt att det här fina området får ett dåligt rykte efter en sådan här sak.

Han uppger att han blev riktigt ledsen över nyheten:

— Främst känns det absurt att någon kunnat med att ta en annan persons liv. Jag beklagar verkligen och skickar mina tankar till mannen som dog, vem det än var, samt till hans närstående.

Läs mer: "Det har varit mycket spring här"

Oro