H&M och H&M Home flyttar in i Sesamhuset, och lämnar därmed sina nuvarande lokaler i Åhlénsfastigheten. På 3000 kvadratmeter ska klädjätten in på andra våningen medan H&M Home flyttar in på entréplanet, det skriver Tosito i ett pressmeddelande.

- Det är alltid mycket arbete bakom, och ett pussel som ska läggas och bitar falla på plats. För oss känns det bra att efter många års arbete med en stabil och storsatsande aktör gör den här satsningen, säger Tommy Fritz, VD på Tosito till Jnytt, och fortsätter:

- H&M Home är efterfrågat i Jönköping och jag tycker detta är en tydlig markering. När stora äktörer gör en analys och väljer att satsa i City och med Home blir det en nysatsning.

Öppnar nästa höst

H&M Home finns på ett 30-tal ställen i landet och är ett inredningskoncept där kläder och inredning säljs i samma lokaler. Det pågår totala ombyggnader, och tanken är att det nya konceptet öppnar nästa höst.

Annons

Relaterat: Exklusiva butiker slås samman
Relaterat: Så har citykärnan förbättrats

- Jag är både stolt och glad! Att H&M väljer att storsatsa i stadskärnan visar hur mycket de tror på Jönköping city. Stadskärnans roll blir viktigare och viktigare. Jönköpings stadskärna utvecklas på ett positivt sätt med flera nya etableringar och omlokaliseringar. Tillsammans skapar vi Skandinaviens mest attraktiva stadskärna i sin storlek, säger Jesper Steén, VD för Jönköping City.


Foto: Elin Elderud