Annons

Säsongens match spelades i Idrottshuset i lördags. Trots storförlust då blev laget kvar i hösta serien då bottenkonkurrenten Telge också förlorade.

Direkt efter matchen berättade Robert Nordlund att han såg fram emot nästa säsong. Men någon nästa säsong blir det inte i JIK. På onsdagen meddelade klubben att de avslutar samarbetet med Nordlund.

JIK och Robert har i dag kommit överens om att avbryta samarbetet och vi tackar Robert för hans engagemang i föreningen. När Robert kom till JIK hade damlaget åkt ur SSL och Roberts uppdrag var att lyfta laget tillbaka vilket Robert och ledargruppen lyckats med. JIK önskar nu Robert lycka till i sin fortsatta innebandyframtid, skriver JIK i ett pressmeddelande.

"Behöver tillföra något nytt"

JIK:s ordförande Dan Nordlöf utvecklar för Jnytt:

Annons

– Det är ett ömsesidigt beslut. Vi har analyserat och haft en dialog om hur de här två åren har varit. De har varit bra, men vi har också funderat på vad som kommer att krävs för att etablera sig på nästa nivå. Det har landat i att vi tror att vi behöver tillföra något nytt och att vi behöver bygga de bästa förutsättningarna för det, säger Nordlöf, och fortsätter:

– Vi är nöjda med vad Robert har gjort, men vi tror som sagt att vi behöver tillföra något nytt.

Nordlund själv konstaterar att spelartruppen fick igenom sin vilja.

– Om det är ett ömsesidigt beslut? Ja, det blev tydligen så. I grund och botten handlar det om att spelarna har tagit beslut om att de vill ha ett annat ledarskap, och då kan jag inte göra mer än att acceptera läget. Jag hade gärna fortsatt på den här resan, men det blir svårt när man inte har spelarna med sig. Men jag vill betona att det inte är några hard feelings mot klubben, säger Nordlund.

Nöjd med de två åren

När fick du indikationer på att spelarna vill ha en förändring?

– På mötet i går kväll. Jag har självklart vetat om att det har funnits ett missnöje när resultaten inte har gått med oss, men jag kände inte till att det var i den här omfattningen. Jag förstod att jag hängde löst om vi åkte ur men nu när vi höll oss kvar hade jag hoppats få fortsätta med det vi har jobbat med.

Robert Nordlund har alltså fört upp och hållit kvar JIK i SSL-innebandyn, och han är nöjd med vad han lämnar över.

– När jag flyttade hit fick jag två punkter att göra. Det var dels att ta klubben tillbaka till SSL och dels att bli ett mer spelande lag. Jag tycker själv att vi har lyckats med båda två och därför går jag härifrån med huvudet högt. Vi har utvecklats och mätt oss med de bästa lagen, men vi har inte fått resultaten med oss. Jag är självklart besviken att jag inte får vara kvar, men det är så det fungerar när det sprids ett missnöje. Då måste klubben agera, konstaterar han.