Annons

Beskedet kom sedan tjänstemän från kultur- och fritidsförvaltningen och tekniska kontoret haft ett möte med kommunalråden Mona Forsberg (S) och Peter Jutterström (M).

– Det känns riktigt kul eftersom vi har lagt ner ett jättearbete på detta. Eftersom vi bara kom åt 80 procent av rören var det en osäkerhetsfaktor om det skulle räcka, säger Thomas Klein, enhetschef på tekniska kontoret.

Det var förra vintern som det konstaterades att Brunstorpsbadet läckte stora mängder vatten, uppemot tio kubikmeter per dygn. Trots ett intensivt arbete kunde läckan aldrig hittas. Kommunen beslutade därför att stänga badet tillfälligt.

Önskad effekt

I höst och vinter har förbättringsarbeten gjorts och insatserna har gett önskad effekt. Bassängerna håller tätt och efter vissa avslutande mark- och återställningsarbeten kommer anläggningen att öppna igen.

Annons

Brunstorpsbadet öppnar 11 juni. De första två veckorna kommer Jönköpings Simsällskap att använda bassängerna för träning, simundervisning och skolbesök.

– Direkt efter midsommar, måndag 25 juni, slår vi upp portarna för allmänheten, säger Martin Gårlin, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Det finns dock risk för bakslag på grund av att rören är gamla.

– Det går inte att säga till 100 procent eftersom vi inte har kommit åt alla rör. Det vore jäkligt tråkigt om något händer, det är bara att hålla tummarna att allt fungerar, säger Thomas Klein.