Annons

Tosito äger sedan tidigare det nya cylinderformade höghuset Munksjötornet. De här bostadsrätterna kommer att uppföras närmare stadskärnan, ett kvarter öster om Torparondellen.

Annons

Den första etappen går under arbetsnamnet ”Tosito Kvarter 10” och består av ca 150 lägenheter i olika storlekar. Intressenter får därmed ytterligare möjligheter att köpa nya lägenheter i det populära området under det kommande året.

"Gäller att vara med"

Intresseanmälan öppnar 15 november.

– Vill man köpa en ny lägenhet i Munksjöstaden under 2017 så gäller det att vara med när vi drar igång försäljningen. Intresset för att bo i Munksjöstaden är extremt stort just nu. Vi beräknar säljstarten till våren 2017 och om allt går som det ska börjar vi bygga under hösten 2017. Beräknad inflyttning sker vid årsskiftet 2018/19 i den första etappen, säger Tommy Fritz i ett pressmeddelande.

Bygger med Vätterhem

Tosito har dragit igång flera bostadsrättsprojekt runt Jönköpings sjöar. På Vätterns östra sida finns Brf Solsidan vid Brunstorp där i stort sett alla lägenheter redan är sålda och på andra sidan sjön finns Strandängen, där Tosito på sikt ska bygga cirka 1 000 bostäder tillsammans med Vätterhem.

– Det känns bra att vi nu fortsätter att bidra till bostadsbyggandet i Jönköping, säger Tommy Fritz.