Annons

Fagerhult Habo har huserat i toppen av sin division 1-serie hela säsongen, och seriesegern säkrades i sista omgången som spelades i fredags.

FHIB vann med hela 9-2 mot nästjumbon Sandared i Almåshallen i Borås. Det räckte för att hålla enda konkurrenten om seriesegern, Fristad, bakom sig i tabellen.

Seriesegrarna vann 19 av 20 matcher och kan visa upp en positiv målskillnad på 144 – 207 gjorda mål och 63 insläppta.

Vann poängligan stort

– Det är en otroligt skön känsla när vi har krigat på en hel säsong. Klubban har siktat på detta i flera år och det är en stor revansch efter förra säsongen när vi slutade näst sist och hade det extremt tungt. Det är både fantastiskt och välförtjänt, säger Amanda Ingvarsson, som har tränat laget i två säsonger.

– Först och främst handlar det om att vi har fått in ett härligt mantra i laget. Vårt mantra är att spela till någon med ett bättre läge och inte fastna i någon flänginnebandy där man springer själv med bollen.

Annons

En stor framgångsfaktor är Sara Anteryds intåg. Den rutinerade före detta JIK-spelaren har bidragit med hela 106 poäng, varav 44 mål, på 18 matcher och tog hem den totala poängligan i överlägsen stil.

”Lyft hela laget”

– Vi har inte bara fått poäng med henne, utan hon har lyft hela laget med sin rutin, säger Ingvarsson.

FHIB kommer förmodligen att ställas mot Floda i det första av två play off-steg. Lagen möts i bäst av två matcher.

– Det är otroligt svårt att säga vilka chanser vi har. Jag vet att vår serie tyvärr är snäppet sämre än många andra, framför allt Göteborgs- och Smålandsserierna. Men jag har absolut goda förhoppningar om att vi kan hålla nerverna i schack och att vi kan spela samma innebandy som vi har gjort under säsongen, säger Amanda Ingvarsson.

Kvalet drar igång helgen 23-24 mars.

Bygdens andra lag i serien, Mullsjö AIS, slutade på fjärde plats i tabellen med 32 inspelade poäng.