Annons

Matchfakta

Basket, Basketligan

Alvik Basket-Wetterbygden Sparks 92-90 (12-8, 19-28, 23-23, 25-20, 13-..

Matchfakta

Basket, Basketligan

Alvik Basket-Wetterbygden Sparks 92-90 (12-8, 19-28, 23-23, 25-20, 13-11)

Sparks poängplockare: Louice Halvarsson, 23, Cajsa Uhrström, 17, Emina Busatlija, 16, Jelena Krsmanovic, 13, Sofia Hägg, 11, Rakel Gyberg Engdahl, 4, Emma Johansson, 4, Anna Dahl, 2.

Publik: 154, Åkeshovshallen.

Wetterbygden Sparks var två poäng före Visby Ladies inför onsdagskvällens sista grundserieomgång, och hade därför den åttonde och sista slutspelsplatsen i egna händer.

Sparks mötte tabelltrean Alvik på bortaplan, medan Visby hade hemmamatch mot sjundeplacerade Högsbo – och lagens supportrar fick verkligen bita på naglarna innan matcherna hade spelats klart.

Annons

Sparks gick upp i ledning i andra perioden och hade länge ett visst försprång i poängprotokollet. Men Alvik kom ikapp och kvitterade till 79-79 i fjärde periodens absoluta slutskede.

Avgjorde i förlängning

– Vi fick både Rakel (Gyberg Engdahl) och Jelena (Krsmanovic) utfoulade och det skadade oss. Vi tappade rytmen och momentum, men det var småsaker som ledde till matchens utfall, konstaterar Francisco Pinto.

Matchen gick till förläning, där hemmalaget drog det längsta strået och vann med 92-90.

– I det stora hela gjorde vi en jättebra match mot ett bra och starkt lag. Vi har haft mycket sjukdomar och så den senaste tiden, och vi gjorde det bra utifrån förutsättningarna, säger Pinto.

Trots förlusten kunde spelarna i Sparks fira. Anledningen var att Visby förlorade med 66-69 i sin match. Därmed har båda Wetterbygden Basketballs lag kvalificerat sig för slutspel under sin första säsong i SBL.

”Uppnått målet”

– Det känns jäkligt roligt, det är fantastiskt bra att vi har uppnått målet, säger Pinto.

Slets ni mellan hopp och förtvivlan?

– Ja, lite så var det. Men en bit in i förlängningen visste vi resultatet i den andra matchen.

Sparks ställs nu mot seriesegraren A3 Basket från Umeå i bäst av tre matcher. Kvartsfinalserien inleds på söndag.

– De har ett väldigt komplett, rutinerat och starkt lag, och vi är verkligen underdogs. Men nu har vi spelat jämnt med Alvik som har slagit Umeå, och kan vi spela så pass bra som i dag och hålla den nivån länge kan vi tävla med dem. Men det kommer att krävas mycket av oss. Vi är vinnare bara genom att ta oss till slutspel, och vi kommer att lära oss av det oavsett hur kort eller långt det blir, säger Francisco Pinto.

A3 Basket gick segrande i 19 av 20 matcher i grundserien. Sparks vann sju och förlorade 13 matcher.