Annons

Redan i februari meddelade Andreas Elf att han lämnar tränaruppdraget i Mullsjö efter tre säsonger. Några veckor senare kom uppgifter om att Ulf Hallstensson blir hans ersättare. Nu är det offentligt att 55-åringen med ett förflutet i bland annat svenska landslaget, AIK, Warberg och KAIS Mora blir ny tränare för SSL-klubben.

– Detta har varit klart rätt länge men Ulf ville ha avslutat samtliga sina uppdrag innan vi gick ut med det, nu är det gjort och vi är oerhört stolta och glada att Ulf blir vår nya huvudtränare i en mycket spännande stab, säger sportchefen Jesper Axell i ett pressmeddelande.

– Jag har sett den ideella kraften som finns här i Mullsjö och tror att vi tillsammans kan skapa något som gör skillnad. När jag varit här som besökare har jag fastnat för en fartfylld innebandy för åskådaren och med taktiska och tekniska moment för mig som tränare. Jag är väldigt positiv till det jag sett och ser samtidigt utvecklingsmöjligheter, säger Ulf Hallstensson själv i pressmeddelandet.

Annons

"Inte känt mig redo"

Det var sedan tidigare klart att David Gillek fortsätter som assisterande tränare kommande säsong. På torsdagen blev det även klart att Lisa Eskils blir assisterande tränare tillsammans med Gillek.

– Jag vill bygga en dynamisk ledarstab med olika kompetenser och kunskaper vilket det ju blir med Lisa och David, säger Hallstensson.

– Jag har tidigare fått frågan om att bli tränare under tiden när jag själv var aktiv. Då har jag inte känt mig redo att sluta spela själv men nu lockade tränarrollen mer. Det var Ulf, som jag har jobbat med under min tid på förbundet, som frågade. Vi är rätt synkade i vår syn på mycket både på och vid sidan av planen, kommenterar Eskils.

Haft bråda dagar

Inför nästa säsong har Jesper Axell haft bråda dagar då många i truppen lämnat och nästan lika många tillkommit. En ganska hög omsättning med andra ord, men det är inte något som skrämmer Hallstensson.

– Nej, det är klart att det alltid finns nackdelar att ha stor omsättning i en trupp men fördelarna är så pass många att de överväger. Mullsjö har gjort en längre satsning på att ligga topp fyra och de har gjort det riktigt bra. Nästa steg nu för att komma ännu högre upp är att bygga nytt och att skapa nya Mullsjö. I nuläget med det målet så blir det fler fördelar för oss med många nya som kommer med ny energi, säger han.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app