Annons

Christer Persson förkunnade att han lämnar Jönköpings Södra efter den nyligen avslutade säsongen. Nu står det klart vem som kliver in som assisterande tränare. Charbel Abraham, senast Skövde AIK, kliver in i J-Södras ledarstab.

– Jag har jobbat som huvudtränare i nästan alla mina tio år som jag har jobbat som tränare. Jag tror ändå från mitt perspektiv att jag kan försöka ge det man själv önskar och ha en bättre förståelse för hans roll och jag kan göra det bästa utifrån det, säger Abraham till Jnytt angående vad han tycker han kan bidra med.

– Jag tror ändå man har en bättre förståelse för vad en huvudtränare önskar ha hjälp med och på det sättet kan det bli lättare och bättre flyt i samarbetet. I grunden kanske vi ser på fotboll på samma sätt också. Det ska bli kul att jobba med och försöka få spelarna att prestera.

Annons

Fick lämna Skövde AIK

Charbel Abraham har skrivit på ett treårskontrakt med J-Södra och inleder sitt arbete den 1 januari. Abraham var huvudtränare i Skövde under inledningen på säsongen, men fick lämna det uppdraget i september när laget låg på nedflyttningsplats i division 1. Han säger själv att hösten varit nyttig för honom.

– För min del har det varit skönt med lite tid att reflektera och återhämta mig. Jag har varit igång i så många år, året runt och ett civilt jobb med. Det har varit intensiva år och det har varit nyttigt för mig att landa lite och försöka ladda batterierna.

När hade du första kontakten med J-Södra?

– Första kontakten var för ett par veckor sedan. Nu de sista dagarna har det gått fort och igår kom vi överens om det sista. Nu är det som sagt klart och jag ser fram emot att komma igång.

"En hängiven ledare"

– Vi får in en hängiven ledare med ett stort intresse för individuell instruktion. Vi känner att han passar väl in i vår ambition i att bli bättre på spelarutveckling, säger Andreas Brännström i pressmeddelandet.

– Med Charbel får vi en ambitiös fotbollstränare med redan många års erfarenhet från seniorfotbollen. Han är både en bra ledare och en kunnig instruktör. Charbel har samma typ av grundsyn på spelet som Andreas Brännström och vi är övertygade om att de kommer komplettera varandra på ett bra sätt. Vi är glada att välkomna Charbel till vårt tränarteam och föreningen, säger sportchef Andreas Jankevics i en kommentar.