- Vi har haft en löpande dialog med Moses sedan han kom tillbaka från att ha varit utlånad till Sirius. Vi har också kommit fram till en överenskommelse i samförstånd, säger Jimmy Thelin.

- Fotbollsmässigt känner vi och Moses att han inte får ut sin maximala potential hos oss. Moses är en bra spelare och vi önskar honom lycka till i fortsättningen, fortsätter J-Södras tränare.

Moses Ogbu säger själv:

- Jag är tacksam för min tid i J-Södra och vill särskilt tacka alla spelare och ledare för den här tiden.

Svårt att platsa

Annons

Moses Ogbu har haft svårt att ta en ordinarie tröja i J-Södra. Förra säsongen spelade han bara under halva delen och nu var meningen att han skulle komma tillbaka efter utlåningen från Sirius och kämpa om en plats i allsvenskan - för J-Södra.

Nu blir det inte så.

- Jag kan inte gå in på förra säsongen, det är bara att glömma allt som hände och fokusera allt på den här säsongen, sa Ogbu så sent som i mitten av januari till Jnytt.

Ska vara kvar!

Något tal om att lämna J-Södra hade han inte då.

- Jag kommer att bli kvar här. Det är ingen tvekan, sa anfallaren till Jnytts reporter.

Moses Ogbu återvänder därmed till Sirius. Kontraktet är skrivet på en säsong.

– Vi fick en förfrågan om vi var intresserade eftersom Jönköping och Moses inte verkar vara en perfect match, säger Sirius tränare Kim Bergstrand till unt.se.

Enligt Bergstrand väljer J-Södra att släppa Ogbu gratis till Sirius. På frågan om Uppsalaklubben betalar något för 26-åringen blir svaret:

– Nej, det gör vi inte.

Snabba nyheter i mobilen - ladda ner Jnytts app