Annons

Linus Sandin värvades till HV71 från Rögle inför den här säsongen och skulle ha ställts mot sin förra klubb redan i första seriematchen. Men nu står det klart att den Tre Kronor-meriterade forwarden inte kommer till spel.

23-åringen har saknats sedan i måndags och skadan uppgavs vara i ”dag till dag”-läge.

– Den enda som inte är tillgänglig är Linus Sandin, annars har vi allihop tillgängliga. Jag tycker att det är ett gott betyg åt försäsongen att vi varit väldigt förskonade. Vi har försökt träna bra, hårt och mycket för att inte ha några skador. Det tyder på killarna har anammat det, att de är proffs och förbereder sig på rätt sätt. Annars är det lätt att få någon förkylning eller ljumske och allting, men det kan vara lite självförvållat, säger tränaren Stephan ”Lillis” Lundh till klubbens webbplats.

Annons

Klubbens sjukgymnast Andreas Frostemark bekräftar på torsdagskvällen att Sandin drabbats av en hjärnskakning.

– Fick en smäll i huvudet mot Linköping och tvingades kliva av. Vi har konstaterat en hjärnskakning på Linus och han kommer inte spela på lördag. Däremot finns förhoppning om spel i hemmapremiären mot Frölunda, säger Frostemark till HV71:s hemsida.

Utöver Linus Sandin saknas långtidsskadade målvakten Adam Åhman, som väntas vara tillbaka i november.

Backen Johannes Kinnvall, som drabbades av en otäck huvudskada i träningsmatchen mot Örebro förra veckan, är enligt Frostemark redo för spel på lördag. Detsamma gäller Jesper Williamsson som varit sjuk.

SHL