Annons

I morgon, fredag, har J-Södra presskonferens där man ska berätta vem som blir klubbens nya a-lagstränare. Under torsdagsförmiddagen avslöjade Fotbollskanalen att det blir Jörgen Wålemark som tar över. Det är uppgifter som även bekräftas av källor till Jnytt.

Wålemark tog över Varbergs BoIS inför säsongen 2014 och ledde klubben till två femteplatser, en åttondeplats och en elfteplats under sina fyra år i föreningen.

– Det har varit bra på alla sätt och vis med Jörgen. Han är bra både i med- och motgång, han är inte den som flaxar iväg utan han står med båda fötterna på jorden, säger Lars Karlsson, ordförande i Varbergs BoIS, till Jnytt.

Annons

Under spelarkarriären representerade Jörgen Wålemark klubbar som Elfsborg, Lilleström och Ljungskile.

”Trivts väldigt bra ihop”

Lars Karlsson tror att Wålemark och J-Södra blir en lyckad kombination.

– Det blir säkert en jättebra kombo. Han var hos oss i fyra år och det är en ganska lagom tid, efter det är man färdig i samma klubb på elitnivå. Men vi har trivts väldigt bra ihop och vi skiljs som goda vänner. Han kommer bli ihågkommen som en av de stora tränarna i klubben, säger han, och fortsätter:

– Han är duktig på att jobba med små medel och få det att fungera. Vi i Varberg har inte den starkaste ekonomin, men det finns andra värden än pengar.

Vad vill han spela för typ av fotboll?

– Han vill spela en modern fotboll som är snabb och offensiv. Men han är inte dummare än att han rättar sig efter det material han har. Ibland tycker jag att han har fått orättvis kritik, bland annat från andra tränare som tycker att Varberg har spelat en tråkig fotboll. Men det handlar om att utveckla materialet på rätt sätt och få ut max av sina spelare. Ska man hitta något dåligt får man leta långt ner i lådorna, och jag tror inte att man hittar något där heller. Därför har J-Södra gjort ett bra val.

Bekräftar inte uppgifterna

J-Södras ordförande Mats Tidstrand vill inte bekräfta uppgifterna, utan hänvisar till presskonferensen som är utlyst klockan 10.00.

– Det har funnits många tränare med i bilden. Det har varit på olika nivåer, och sedan har det trappats ner, sade Tidstrand till Jnytt efter onsdagskvällens medlemsmöte.

Hur har processen varit?

– Det ett proaktivt arbete som sker löpande. Men arbetet har intensifierats sedan det funnits ett uttalat intresse för Jimmy. Arbetet har skruvats upp sedan det kommit in en konkret förfrågan.

Fotnot: Jnytt har sökt Jörgen Wålemark för en kommentar.