Annons

Strax före jul rapporterade Jnytt att Conny Nilsson slutar som sportchef för Mariebos damlag.

– Jag har varit med i fyra år och kämpat och byggt upp en organisation som fungerar. Det är dags att någon annan växlar på och gör jobbet ett tag. Det är tidskrävande och tar mycket av fritiden, sade han.

Den som tar över stafettpinnen är Christian Blick. Det har varit klart ett tag men blev offentligt först den här veckan.

Ett års frånvaro

– Jag tog över uppgifterna utan att bli tillfrågad av fler än Conny, och jag ville stämma av det med styrelsen först, förklarar han.

Blick har tidigare varit både ordförande i MIK och tränare för klubbens damlag. Nu gör han comeback i föreningen efter ett års frånvaro.

Annons

– Jag har inte gjort något inom fotbollen på ett år, och jag tycker att det är kul att jobba i en förening. Sedan tycker jag om tjejerna och människorna runt omkring, säger han.

– Jag har saknat tillhörigheten i en grupp, det är det svåra att lämna. Jag har även saknat tävlandet, och det får jag ändå lite av i rollen som sportchef.

”Får kämpa med”

Christian Blick har varit med och format 2019 års trupp och nu återstår bara de sista pusselbitarna innan lagbygget är klart.

– Jag har fått jobba på under jul och nyår och jag tycker att det ser bra ut. Det är målvaktssidan vi får kämpa med eftersom vi i nuläget bara har en målvakt under kontrakt. Ledarstaben är i stort sett klar, det är bara en målvaktstränare som inte är klar, säger han.

Vad vill du sätta för prägel på laget och truppen?

– Det vi pratar om är att vinna alla matcher vi spelar. Nu handlar det om att ta hand om det vi har. Sedan får vi som förening titta på vad vi ska göra tillsammans, vi rå sätta en målsättning. Vi vill helt klart vara med och konkurrera i toppen, det har vi förutsättningar för.