Annons

I början av mars skrev Simon Önerud på ett nytt treårskontrakt med HV71, och många hade nog räknat med att 28-åringen skulle bli kvar i moderklubben. Men en vecka efter att han gjort det avgörande målet i den sjunde och avgörande SM-finalen mot Brynäs stod det klart att han skulle lämna HV71 för spel i KHL.

Vilken klubb han hamnar i har varit ovisst. Men på fredagskvällen stod det klart att Önerud har skrivit på ett ettårskontrakt med HK Sotji.

Annons

– Det är en nystartad klubb som har haft ett par svenskar som har trivts och gjort det bra i klubben – det är ungefär det jag vet, säger Önerud, som därmed får stifta bekantskap med staden som arrangerade OS 2014.

– Det är ryska rivieran, säger de…

Nått två slutspel

Sotji debuterade i KHL säsongen 2014/15 och nådde slutspelet Gagarin Cup de två första säsongerna i ligan. Men den senaste säsongen blev inte lika framgångsrik och laget hamnade på fel sida slutspelsstrecket.

Den gångna säsongen spelade två spelare med HV-anknytning i Sotji – backen Oscar Fantenberg och forwarden André Petersson. Fantenberg har skrivit på för NHL-klubben Los Angeles Kings, och även Petersson har uttryckt önskemål om att lämna klubben.

”Inte klar med min utveckling”

Simon Önerud har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över ett år.

– Det blir nästa säsong, sedan får vi se därefter. Men förhoppningsvis blir det spel i HV igen i framtiden, säger forwarden, som uppger att det gick snabbt att komma överens.

– Det har inte pågått alls länge, utan det gick snabbt efter guldet. Jag har haft en öppen dialog med HV, så det har gått både snabbt och bra.

Det går inte att ta miste på den förväntan som råder.

– Det ska bli ett fantastiskt roligt äventyr, säger han.

– Jag känner att jag inte är klart med min utveckling, utan jag ska försöka bli en bättre hockeyspelare. Jag ska träna hårt i sommar och förhoppningsvis göra det ännu bättre nästa säsong.

JnyttTV. Simon Önerud berättar om klubbytet i videoklippet.