Annons

- Det är oerhört roligt att jag har fått styrelsens förtroende att leda bolaget och jag känner mig stolt och hedrad. Det ska bli spännande att få engagera mig i nya frågor och i en ny bransch och samtidigt få fortsätta vara en del av kommunkoncernen. June Avfall och Miljö har ett mycket viktigt framtidsuppdrag som handlar om att bidra till ett hållbart samhälle där det är enkelt för kunderna att värna om miljön, säger Daniela Hammer.

Hon har varit kommunikationschef i kommunen sedan 2012 och har lång erfarenhet av ledande positioner inom större organisationer. Tidigare var Daniela Hammer kommunikationschef på Skogstyrelsen under flera år och arbetade innan dess på Jordbruksverket. Hon har varit verksam i offentlig sektor i ungefär 19 år varav tolv år inom den gröna samhällssektorn.

Annons

Nya utmaningar

- Daniela Hammer har utvecklat och stärkt kommunens kommunikationsarbete med medborgaren i fokus. Vi är också glada att kunna erbjuda duktiga medarbetare möjligheten att utvecklas och ta sig an nya utmaningar inom kommunen. Som ny vd kommer Daniela att tillsammans med medarbetarna utveckla verksamheten och ta det framåt, säger Johan Fritz, stadsdirektör i Jönköpings kommun.

June Avfall och Miljö AB är ett kommunägt bolag som ägs tillsammans av Jönköpings, Habo och Mullsjö kommun sedan ett år tillbaka. Bolaget hämtar kommuninvånarnas avfall som sedan blir värme, el, biogas eller biogödsel och driver samtidigt elva återvinningscentraler. June Avfall och Miljö har drygt 100 anställda och omsätter omkring 165 miljoner kronor.

- Bolaget är relativt nystartat och där ser vi nu att Daniela Hammer med sin bakgrund och sina ledaregenskaper kommer att lyfta verksamheten ytterligare. Det känns också väldigt roligt att vi kommer att ha en kvinnlig vd på posten, säger Peter Jutterström (M), styrelseordförande i bolaget.

Rekryteringsprocessen för att tillsätta en ny kommunikationschef i kommunen kommer att inledas omgående.

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app