Division 1-säsongen är över för i år för Mariebo IK. Laget slutade tvåa i tabellen, två poäng efter seriesegraren Jitex.

Christian Blick har varit huvudtränare sedan det att Roald Carlstedt fick lämna klubben 2016. Blick kommer nu att bli scout åt Mariebo – han kommer scouta motståndare, men också titta på talanger i närområdet.

– Det blir lite vad Sandra vill ha hjälp med. Vi har inte haft någon sådan tidigare, och det är något vi har sagt att vi behöver för att komma vidare, säger Blick om sin nya roll.

Sandra Wuopio tar över ansvaret som huvudtränare i Mariebo IK.
Foto: Peter Wilsson

Sanda Wuopio, 31 år, har spelat fotboll i Elitettan som högsta nivå och hon har varit tränare under en längre tid.

– Jag hoppas kunna bidra med kunskap så klart. Jag har mycket erfarenhet, jag har varit tränare ett tag och jag har spelarerfarenhet som jag hoppas ska kunna göra mig till en ännu bättre tränare, säger Sandra Wuopio.

Annons

Mariebo har under de senaste åren tillhört toppen av division 1, men man har sedan snubblat och missat chansen till avancemang i slutet av säsongen.

Vad har fattats?

– Den är svår att prata om, men jag tycker att man ser i Linköpingsmatchen att nivån finns. Nu gäller det bara att få ut nivån i varje match, det är där jag hoppas att vi kan lägga krutet och kunna höja oss till den nivån i varje match. det är det som behöv så vi inte har de där fyra 0–0-matcherna nästa år utan att vi ska kunna plocka poäng i de lite "lättare" matcherna, säger Wuopio som har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över 1+1 år.

Sandra Wuopio har varit med kring Mariebo redan under den gångna säsongen. Hon arbetar som instruktör på Sandagymnasiets fotbollslinje.

Målet är Elitettan?

– Ja, det är klart.

Nästa år?

– Förhoppningsvis.

Vad krävs?

– Jag tror att det krävs ännu mer tydlighet i vad vi ska göra ute på plan. Vi har jättemånga duktiga spetsspelare, men när det inte funkar för dem måste hela laget ha en större tydlighet i sin roll på plan. Speciellt i kval när man ska ta klivet upp. Jag är noggrann, jag vill jobba med detaljer och få dem att förstå samspelet ute på plan.

Trupparbetet pågår

När det gäller truppen så har man börjat boka in spelarmöten med befintliga spelare, sportchef Conny Nilsson, säger också att det inom kort kan komma ett nyförvärv.

Förutom Evelina Kimmehed har ingen spelare i nuläget bestämt sig för att lämna MIK.

– Vi har ett antal spelare som står redo, säger Conny Nilsson och pratar om att Mariebo för första gången på länge står väl rustade när det gäller spelare i de egna leden.

– Vår målsättning är att kunna behålla hela den stomme vi haft i år.

Precis som den gångna säsongen kommer Fredrik Jonsson vara kvar som assisterande/lagledare och Johanna Karlsson som målvaktstränare.

– Vi tittar på ytterligare en assisterande, säger Conny Nilsson.

Säsongen är dock inte riktigt över än för Mariebo. 18 oktober spelar MIK final i Smålandscupen mot IFK Kalmar. Den matchen spelas på Stadsparksvallen.