Annons

Situationen som orsakade avstängningen skedde i mitten av andra perioden i SDHL-mötet mellan HV71 och Leksand 6 januari. Fanny Rask delade då ut en armbågstackling som träffade motspelaren Anna Borgqvist.

"Fanny har möjligheten att undvika kontakten som sker på en spelare som ej är puckförare samt ej har uppsikt över den kommande kontakten. Kontakten är från blindside och direkt mot huvudet med en stor risk för skada", gick det bland annat att läsa i anmälan.

HV71 delade inte alls den bedömningen och överklagade domen till Riksidrottsnämnden.

– Vår utgångspunkt när vi överklagar är att det är Leksandsspelaren som åker in i Fanny. Sju matcher för den situationen kändes väldigt tufft och det gör att vi överklagar, sade Peter Ekelund, general manager i HV71, till Jnytt för en vecka sedan.

Annons

"Naturligtvis nöjda"

På onsdagen kom beskedet att Fanny Rask frias helt av Riksidrottsnämnden. Därmed gör de en helt annan bedömning än disciplinnämnden och upphäver avstängningen.

– Vi är naturligtvis nöjda med Riksidrottsnämndens beslut som visar att de ser på situation på samma sätt som vi, säger Peter Ekelund till klubbens webbplats.

Det här innebär att Fanny Rask kan spela i de tre matcher som återstår av SDHL:s grundserie. Jönköpingslaget möter närmast tabelljumbon Göteborg på bortaplan nästa onsdag.