AnnonsOch därmed sätter han återigen småländsk prägel på Hallby!
- Jag är uppväxt i Vetlanda där jag varit både spelare och ledare. Bland annat har jag varit med om och vunnit flera gånger mot Hallby, säger "Jocke" (bilden till höger) med glimten i ögat och tittar på ordföranden Gunnar Lindblad och sportchefen Björn Gustafsson.
Förutom att han var framgångsrik med årskullarna 91, 92 och 93 i Vetlanda jobbade han även i Smålands Handbollförbund som instruktör. Han studerade i Stockholm innan han blev juniortränare i Kalmar i en säsong, och därefter ansvarig för A-laget i två säsonger.
Den senaste tiden har han varit assisterande tränare i Tumba, som missade elitseriekvalet med en hårsmån i samma serie där Hallby fick kvala för att stanna kvar.

Sett Hallby i vinter
- Jag har sett Hallby en hel del i vinter och har en klar bild över hur laget ser ut.
- Det här blir en härlig utmaning. Jag trivs med att arbeta med unga spelare som vill framåt. För min del handlar det om att fortsätta jobba med den grund som Kenneth Andersson har lagt.
Björn Gustafsson:
- Kenneth gjorde mycket i Hallby förra säsongen som vi har nytta av framöver. Han införde en träningskultur i laget. Även om allt inte gick som vi önskade så lärde han grabbarna att träna hårt och målmedvetet och det ska vi fortsätta med, säger Björn som är mycket nöjd med att ha löst tränarfrågan.
- "Jocke" är en kille som vi haft under uppsikt tidigare. Jag är övertygad om att han kan fortsätta att utveckla och förädla det material som vi har. Hallby kommer även fortsättningsvis att jobba med unga spelare både från de egna leden samt över hela Småland. Vi tror absolut att det är rätt väg att gå.
När tränarfrågan är löst återstår flera andra pusselbitar. Laget ska formas och även om några spelare försvinner ska det fyllas på.

Adam Lönn kan försvinna
- Vi har fem-sex killar under kontrakt nästa år och merparten av årets spelare kommer att vara kvar. Sedan får vi givetvis försöka förstärka laget med någon eller några rutinerade spelare också. Så är det varje år.
- Målsättningen är att ha en bredare trupp för A-lag och B-lag än förra säsongen.
Joachim Löfstedt och Hallby siktar i första hand på att förstärka laget på mittsexpositionen, samt på nio meter. Önskemålet är att få in en högernia i laget och dessutom kan det bli aktuellt att ersätta även Adam Lönn om han försvinner.
- Det kan mycket väl bli så att han stannar. Vi får se, säger Björn Gustafsson som dock erkänner att det finns "locktoner söderut".
- Bra handbollsspelare har alltid ögonen på sig. Det får vi leva med, säger Björn.

Bygger bakifrån
”Jocke" Löfstedt vill fortsätta på den väg som Hallby har tagit. Stor vikt ska läggas vid försvarsspelet där tryggheten ska byggas. Snabbheten och framförallt omställningarna är andra bitar han pekar på samt det uppställda anfallsspelet.
- Det finns stor potential i Hallby. Underifrån kommer många utvecklingsbara spelare, säger den nye tränaren som snart flyttar till Jönköping med sin sambo.
- Det ska bli riktigt kul. Allsvenskan ser riktigt intressant ut med många spännande lag. Jag tror serien blir minst lika bra som förra året.
Förutom tränarsysslan i Hallby kan det bli andra handbollsjobb för honom. Flera skolor i området har handboll på programmet. Men där är inget klart än till nästa läsår.