Annons

Vi kunde i veckan berätta att en stor läcka gör att tusentals liter vatten pumpas ut från Brunstorpsbadet. Nu står det klart att alla rör måste grävas upp för att läckan ska hittas och badet kan under tiden inte vara öppet. Enhetschefen Martin Pettersson Dahl på Kultur– och fritidsförvaltningen säger till JP.se att eftersom rören är uttjänta måste man gräva upp och lägga om alla rör.

Annons

Dock är det något som kostar mycket pengar, enligt uppgift cirka 10 miljoner kronor, och därför måste politikerna ta ett beslut i frågan innan något kan göras.

Fler bad stängda

Det är inte bara Brunstorpsbadet som kommer att hålla stängt, även på andra kommunala bad kommer det att vara begränsade öppettider. Rosenlundsbadet kommer att hålla stängt mellan vecka 23 till 25 då duschar och äventyrsbadet ska renoveras genom fogningsarbeten.

Även på Stadsgårdsbadet på Råslätt finns det fuktskador och där planerar man att stänga redan i mitten av maj för renovering.

Dock kommer Norrahammars sportcenter hålla öppet hela sommaren. Även på Visingsö kommer Kumlabybadet att vara öppet liksom Attarpsbadet.

Bad